"Documental i dependència"

"Glance up", premi Especial del Públic al Festival Miradasdoc

El documental "Glance up (mirant amunt)", dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez i produït per La Lupa Produccions amb la col·laboració de TVC, ha estat guardonat amb el premi Especial del Públic al Festival Miradasdoc. D'altra banda, el Pitching del Miradasdoc Market ha concedit un Premi al Desenvolupament a la productora Metromuster pel projecte del documental "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol".

El públic del festival Miradasdoc va escollir el documental "Glance up" com la pel·lícula guanyadora del premi Especial del Públic. El festival, que l'havia seleccionat perquè participés en les seccions "Opera prima" i "Documental i dependència" ¿de caràcter educatiu¿, ha tingut lloc a Guia de Isora (Tenerife), entre els dies 1 i 8 de novembre.

Els directors del documental, Enric Ribes i Oriol Martínez, han declarat que han intentat "fer un documental que transmeti positivitat i vitalitat, que és com és el Joan", en referència a Joan Pahisa, un noi de 28 anys i amb una gran passió, el bàsquet, aspectes que no tindrien res d'extraordinari si no fos per un detall: fa exactament un metre d'alçada. Pahisa, que va participar al llarg del festival en la secció educativa, va ser rebut pel públic amb una gran ovació.

El documental, produït per La Lupa Produccions amb la col·laboració de TVC, també ha estat guardonat recentment amb el premi a la millor Fotografia al Made-In-Michigan Film Festival.
 
Premi al Desenvolupament
D'altra banda, el Pitching del Miradasdoc Market ha concedit un Premi al Desenvolupament a la productora Metromuster pel projecte de documental titulat "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol", sobre el drama de la immigració, que dirigirà Xavier Artigas i Xapo Ortega, directors del film "Ciutat morta".

El nou documental d'Artigas es proposa reconstruir el viatge d'Idrissa, un jove subsaharià de 21 anys que va morir el 5 de gener del 2012 al Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona. Un viatge enrere, des del final fins a l'origen, d'un ésser del qual no hi ha cap fotografia, per construir un retrat coral de la realitat dels immigrants anònims, en particular, i dels interessos que amaguen els controls de les fronteres i les polítiques d'immigració, en general.
 
Altres premis
Finalment, la producció valenciana "Five days to dance", dirigida per Rafa Molés i Pepe Andreu, ha rebut el premi Canal Plus, que concedeix la cadena de televisió anualment en el marc del Miradasdoc. "Five days to dance" és el documental del mes de novembre i va clausurar la darrera edició del DocsBarcelona.

El documental mexicà "El cuarto desnudo", de la directora Nuria Ibáñez, ha estat el film guanyador del premi al Millor Llargmetratge Documental del Miradasdoc.
 
Tràiler de "Glance up"
Anar al contingut