Documental

El 33 emet "Els colors d'Europa"

"Els colors d'Europa" és un especial dedicat als colors del continent que busca aixecar emocions i explicar anècdotes a través d'una llista de valors i conceptes definits com un color.

Després de l'èxit de "Colors en sèrie", el 33 emet un especial dedicat a "Els colors d'Europa". Un documental de Mai Balaguer i Òscar Lorda que recorre tots els colors del continent, del blanc de la democràcia, al taronja del progrés, passant pel vermell de la solidaritat o el negre de la memòria.

"Els colors d'Europa" és un programa amb un to narratiu metafòric: busca més aixecar emocions i explicar anècdotes que ser un documental exhaustiu.

Amb aquest objectiu, els autors han fet una llista de valors i conceptes que defineixen Europa i els han donat un color. Així, es parteix del blanc, que és el color de la democràcia. Passen pel marró, que és la geografia, els conreus, el treball, la immigració; el vermell, que és la solidaritat; el groc, que és la imaginació; el taronja, que és la innovació i la modernitat, o el violeta, que és la paritat. També hi ha referències al verd, que és la llibertat, i al negre, que són les guerres i la memòria històrica, fins a arribar finalment al blau, que és el color institucional d'Europa, i al multicolor, que defineix perfectament el lema de la UE: unitat en la diversitat.
Anar al contingut