Nova temporada

El 33 estrenarà aquesta tardor "Òpera en texans"

Un nou espai amb vocació divulgativa i dirigit als coneixedors del gènere i a aquells que no han trepitjat mai el Liceu, presentat per Ramon Gener.

"Òpera en texans" és un programa pensat per als amants de l'òpera i els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai.

El presentador i ànima del programa és Ramon Gener, cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil.

"Òpera en texans" –una producció de TVC i Brutal Media dirigida per Xavier Morral- no és un resum de l'òpera ni una classe de música. És un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il·lustrada.

A cada capítol, de mitja hora de durada, es desmuntarà una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible. Com diu Ramon Gener, "volem donar les pistes per poder surfejar una immensa onada de quatre hores de música".

S'analitzaran títols coneguts i títols no tan coneguts: "Don Giovanni", "Carmen", "Tosca", "Il Trovatore", "Parsifal", "El barber de Sevilla", "Porgy and Bess", "Turandot", "El cavaller de la rosa", "Pagliacci", "La dama de piques"...

I després de l'emissió, els espectadors podran continuar gaudint de l'òpera al web del programa, al blog i al Facebook de Ramon Gener, i a l'Spotify d'"Òpera en texans", amb els millors moments i totes les músiques de cada capítol.

Anar al contingut