Micromecenatge i activitats

Campanya SOS Alhambra per salvar el Cinema Alhambra de la Garriga

Des del mes de juny la campanya SOS Alhambra recapta diners amb diferents activitats i micromecenatge per aconseguir finançar un projector digital per al Cinema Alhambra, un requisit clau perquè l'emblemàtic cinema de la Garriga no hagi de tancar. Aquesta setmana organitza una castanyada amb doble sessió de cinema.

Després de vuitanta-cinc anys projectant pel·lícules, el Cinema Alhambra de la Garriga (Vallès Oriental) es veia abocat al tancament. Dotat d'un projector de 35 mm, cada vegada és més difícil trobar pel·lícules en aquest format i a finals d'aquest any totes es distribuiran en format digital. Els propietaris, però, no podien fer front a la despesa de comprar un projector digital. En aquest context, el Cineclub la Garriga va engegar aquest estiu la campanya SOS Alhambra, destinada a aconseguir 55.000 euros  per equipar la sala amb un equip de digitalització i poder continuar oferint estrenes cinematogràfiques. El blog del Cineclub la Garriga recull en un manifest les raons per les quals es va engegar aquesta campanya per salvar el cinema. Hi han col·laborat el Cinema Alhambra i l'Ajuntament de la Garriga i s'hi han sumat els esforços d'entitats, institucions, empreses i persones per recollir prou diners. I és que el Cinema Alhambra és un cinema emblemàtic a la comarca. Ubicat en un edifici centenari amb façana modernista, representa un dels pocs cinemes de poble que encara existeixen. Des de finals dels anys 70 el dirigeix Josep Maria Miró, que ha apostat per una programació doble de qualitat especialitzada en cinema en versió original europeu, d'autor i català. Una oferta cultural i d'oci que els veïns de la comarca i les rodalies no volien deixar perdre.


 


"L'Alhambra fascina", espot de la campanya SOS Alhambra


A més de la campanya de micromecenatge SOS Alhambra, en què qualsevol persona pot col·laborar amb la seva aportació econòmica, s'han organitzat molts d'actes per recaptar els diners. El concert de La Troba Kung-Fu en va ser el primer, a finals de juny, per donar pas l'endemà, 27 de juny, a la presentació de la campanya amb la presència de Sergi López, Paco Poch, J. A. Bayona i Lluís Castells i la projecció de "Tango". Altres iniciatives van ser el concert de Balago, el recital de poesia a càrrec de Montserrat Carulla, el concert de Miquel Comamala, la venda de samarretes i una xocolatada infantil, entre d'altres.


 


"L'Alhambra fascina", espot de la presentació de la campanya SOS Alhambra
 

Aquest dijous, 31 d'octubre, organitzen una doble sessió de cinema amb "Tesis" i "La semilla del diablo" acompanyada al descans d'una castanyada amb moniatos i vi dolç. El mes de novembre hi ha previstes dues activitats més, la projecció comentada de "Moulin Rouge" (1952) de John Huston i una gran festa final el 23 de novembre, amb música en directe i algunes sorpreses.
 
Després de quatre mesos d'intensa activitat, les xifres recaptades s'acosten a l'objectiu inicial i fruit d'aquest èxit s'ha creat la comissió "Més Alhambra" per elaborar un nou projecte de futur i viabilitat per al Cinema Alhambra que sigui capaç d'augmentar els nombre d'assistents, diversificar públics i l'oferta del cinema, amb concerts i actes cívics i culturals. El cinema mantindrà el projector tradicional de 35 mm i el projector digital serà un nou recurs per a les entitats, institucions, empreses i persones que han fet possible que el cinema continuï endavant, conservant a la vegada l'esperit d'un cinema únic i màgic que el va fer protagonista del documental "Cinema a la fi", de Meritxell Soler i Julián Vázquez.



 
"Cinema a la fi", de Meritxell Soler i Julián Vázquez


Campanya SOS Alhamba
Blog del Cineclub la Garriga
Micromecenatge
Facebook
Twitter
 

31 d'octubre, doble sessió i castanyada
21.00 "Tesis"
Castanyada, moniatos i vi dolç
23.30 ""La semilla del diablo"
Cinema Alhambra
c/ Calàbria, 13
La Garriga
 
 
Més informació sobre el documental a Catalunya
http://www.tv3.cat/documentals
Anar al contingut