Sánchez-Camacho reclama a les institucions de l'Estat igualtat en el tracte dels partits polítics

La presidenta del PPC assegura que la seva formació política mai no ha treballat amb les empreses implicades en el cas Gürtel

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha reclamat igualtat de tracte per a tots els partits polítics davant la investigació de casos de corrupció. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Sánchez-Camacho ha posat com a exemple el fet que l'exnúmero dos dels populars valencians, Ricardo Costa, ha deixat tots els càrrecs sense estar imputat en el cas Gürtel, mentre que els socialistes, segons Sánchez-Camacho, no han fet res respecte a la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar, d'Unió Mallorquina, malgrat que està imputada en el cas Can Domenge: "S'ha de tractar tot amb la mateixa objectivitat i amb la mateixa igualtat. Llavors, quan hi ha casos com el que li he comentat, que inclús hi ha persones imputades i responsables de la primera institució de les Balears, (...) crec que mereixen també que es tingui un tractament envers aquestes qüestions i no que tot sigui parlar del Partit Popular. Crec que s'ha de parlar de tot, amb igualtat, i que les institucions de l'Estat han d'actuar amb la mateixa contundència i eficàcia [en tots els casos]."
D'altra banda, i amb relació al cas Gürtel, Sánchez-Camacho ha assegurat que el PP de Catalunya mai no ha tingut contacte amb les empreses implicades en la trama i ha destacat que, des que va accedir a la presidència, el partit ja no contracta empreses externes per muntar els actes, sinó que ho fan els militants. En paraules de Sánchez-Camacho: "El partit popular de Catalunya mai ha treballat amb cap empresa d'aquesta trama. Per tant, nosaltres ho hem comprovat, estem absolutament tranquils, i, a més, miri, l'hi avanço, des que jo sóc presidenta del Partit Popular de Catalunya, nosaltres ja no contractem cap tipus d'empresa per fer els actes, sinó que hem agafat persones del partit, els paguem, ens estalviem molts més diners, que, a més, són els diners que rebem de la subvenció, i els actes queden extraordinàriament bé. És a dir, hem canviat el model de fer els actes".
Sobre la renúncia de la fins ara diputada popular Montserrat Nebrera, la presidenta del Partit Popular de Catalunya ha rebatut les seves crítiques a la formació i s'ha qüestionat quina autoritat té algú que marxa sol: "Qui escriu coses com aquestes o qui, com jo he dit, [escriu] alguns llibres que són llibres de ficció, doncs jo no li dedico més temps del que no cap dedicar-li, perquè li haig de dir que el Partit Popular de Catalunya existia molt abans i seguirà existint amb molt més futur. Per tant, això serà un qüestió que no tindrà cap tipus de rellevància".
En relació amb la Llei d'Educació a Catalunya, Sánchez-Camacho ha insistit a reclamar que es pugui triar el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament.

Anar al contingut