"Les Perseides", amb participació de TV3, es projecta al festival Temporada Alta

La pel·lícula amb participació de TV3, "Les Perseides", es projectarà demà dimarts, 3 de desembre, a les 20.00, a la sala Truffaut dels Cinemes Albéniz Plaça de Girona, dins la programació del Festival Internacional d'Arts Escèniques que se celebra a les ciutats de Girona i Salt entre els mesos d'octubre i desembre.

Dimarts, 3 de desembre, a les 20.00, el film "Les Perseides", amb participació de TV3, es podrà veure a la sala Truffaut dels Cinemes Albéniz Plaça de Girona. Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, els directors del llargmetratge, expliquen en aquest treball cinematogràfic la història de la Mar, una adolescent que ha viscut la separació dels seus pares i que es troba enfrontada amb els fantasmes de la història i els que assetgen la seva pròpia família.

El Temporada Alta és un festival d'arts escèniques que té per objectiu ésser una finestra oberta al món i un punt de trobada entre l'escena catalana i la internacional, un espai d'exhibició de propostes escèniques i una plataforma de suport a la creació i la producció d'espectacles, un impulsor de les xarxes d'intercanvi professionals. El festival ja s'ha consolidat com un dels esdeveniments de referència en el panorama nacional i internacional, i ens hem guanyat un lloc al mapa dels millors festivals europeus.

"Les Perseides"

"Les Perseides" gira entorn de les llegendes de la zona que relaten que el poble i la central tèrmica d'Escatrón es van construir sobre el terreny de batalla de la Guerra Civil Espanyola, sobre els cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits continuen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats. La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de seva vida després del divorci dels seus pares i es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que suren al poble a través del grup d'adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava i que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del país, des del punt de vista d'una adolescent actual.

Fitxa tècnica

Direcció: Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró
Producció: Miguel Ángel Blanca i Bernat Manzano
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer
Intèrprets: Eduard Buch, Nora Sala-Patau, Marta Tremps i Carmela Poch

"Les Perseides" és una producció de Boogaloo Films, amb la participació de TV3 i la Universitat Pompeu Fabra.

tv3.cat/ficcioicinema