La delinqüència juvenil puja a Girona tot i que baixa al conjunt de Catalunya

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la demarcació de Girona ha registrat l'últim any un augment de delictes comesos per joves; han augmentat sobretot els robatoris, que representen gairebé la meitat del total de delictes comesos

La delinqüència juvenil ha baixat a Catalunya, on l'any passat es van atendre 250 menors menys que l'any 2007, però a Girona ha crescut fins a un 4%. Els delictes com ara els robatoris són els que més es van incrementar l'any passat, però també han augmentat els més greus, és a dir, els delictes contra la llibertat sexual o contra la vida. També preocupa de manera especial la violència dins l'àmbit familiar.
Segons les dades de Justícia Juvenil facilitades a Catalunya Ràdio, els delictes contra el patrimoni comesos per menors representen pràcticament la meitat del total i, l'any passat, van arribar al 48%, dos punts i mig per sobre dels que es van registrar el 2007. Mentrestant, un 23% dels casos de joves atesos per Justícia Juvenil a Girona estaven relacionats amb delictes per lesions, que inclouen les agressions a familiars o tutors. El director de Justícia Juvenil de la Generalitat, Jordi Samsó, ha destacat la preocupació que generen les agressions de menors a familiars. Segons ha explicat, "és una conducta que ara està aflorant molt, que ens preocupa, perquè afecta totes les classes socials i, a més a més, és molt difícil de treballar perquè sovint ens trobem que aquest és un símptoma, però el tractament és complicat, perquè hem d'intentar que el nano modifiqui la seva conducta però alhora també l'hem de reincorporar al seu entorn, que és la seva família".
L'any passat, a les comarques de Girona Justícia Juvenil va atendre 894 menors, 36 més que el 2007. Segons Samsó, aproximadament un 30% de tots els casos acaben arxivats, un 60% acaben amb mesures de règim obert, treballs per a la comunitat o llibertat vigilada, i només un 10% acaben amb un internament en un centre de menors. Actualment a Catalunya hi ha 304 menors privats de llibertat.

Anar al contingut