Joan Rosell creu que s'ha de reformar l'economia de dalt a baix per sortir de la crisi

El president de Foment del Treball també ha afirmat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que per calcular la pensió s'hauria de tenir en compte tota la vida laboral.

El president de Foment del Treball, Joan Rosell, ha apostat, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, per reformar l'economia de dalt a baix per poder sortir de la crisi. Rosell ha afirmat que s'ha de reformar pràcticament tot perquè "l'economia que teníem al segle XX no té res a veure amb la del segle XXI". I en aquest sentit, ha dit que cal reformar el sistema financer, el mercat laboral, el sistema de pensions i també apostar per totes les energies amb seny. Per poder tirar endavant totes aquestes reformes, el president de la patronal catalana ha demanat valentia als partits polítics ja que, segons ell, el problema és que vénen eleccions i qualsevol reforma té "una repercussió social i econòmica molt important".

Segons Rosell, la solució a la crisi és crear ocupació i ha afegit que "l'ocupació no es crea per decret, es crea creant empreses, i els potencialment més capacitats per crear empreses són els autònoms, i això ho diuen les estadístiques. Avui estan molt desemparats però probablement són els que haurien de rebre més suport perquè són els que tenen més possibilitats de crear una petitíssima empresa". A més, segons Rosell, perquè l'economia del país torni a remuntar cal donar confiança, hi ha d'haver una rebaixa del dèficit i també de l'endeutament. "El grandíssim problema que tenim al país és la velocitat d'increment del dèficit". Rosell ha explicat que la despesa pública és el 40 per cent de la despesa del PIB del país i, per tant, creu que a totes les administracions hi ha d'haver una rebaixa important. Segons el president de la patronal catalana, "sabem tots on hi ha el problema i hem de fer ERES a l'administració pública".

Joan Rosell també ha afirmat que apujar impostos en aquests moments és una "barbaritat total i absoluta" i ha afegit que precisament, ara, per evitar impostos està creixent de "manera brutal" l'economia submergida.

Per calcular la pensió s'hauria de tenir en compte tota la vida laboral

Rosell també ha explicat que la cotització hauria de tenir en compte tota la vida laboral i no només els últims quinze anys: "El més just seria que fos en funció del nombre de dies o d'anys que has treballat. No se li pot donar la mateixa pensió a un senyor o senyora que ha treballat quinze anys que a un que n'ha treballat 40 i això està claríssim; i no ha de tenir una dependència dels darrers deu o quinze anys. (..) El més just seria tots els dies, tots els anys que has treballat en una empresa i que estàs cotitzant a la Seguretat Social".

Sobre la manifestació que els sindicats faran aquest dimarts contra la proposta de jubilació als 67 anys, Rosell "creu que podria haver-hi altres vies per dir el que estan dient".


Per escoltar l'entrevista sencera, podeu clicar el següent link:
http://www.youtube.com/watch?v=5Tt2W0nJxkE


www.catradio.cat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut