Joan Herrera diu que, si es reedita el tripartit, ICV no renunciarà a cap conselleria

El líder d'Iniciativa assegura que la possible negociació de conselleries es farà en funció dels resultats i que "abans de les carteres estaran les polítiques"

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds i portaveu al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, assegura que la formació ecosocialista no renunciarà a cap conselleria del Govern, en el cas que es reediti el tripartit després dels comicis del 2010. En unes declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Herrera ha defensat la gestió de Joan Saura al Departament d'Interior, tot i les crítiques rebudes des d'alguns sectors: "Nosaltres no renunciarem a cap conselleria, i l'hi dic perquè hi ha vegades que es diu: ‘Iniciativa hi ha determinades conselleries que no les pot portar', i no només li parlo d'Interior: Economia, Política Territorial, sembla com si hi haguéssin terrenys vetats, i sí que li dic que abans de les carteres estaran les polítiques". De totes maneres, Herrera ha afegit que la hipotètica negociació de conselleries en un tercer tripartit es faria després de saber les forces de cada formació en el nou tripartit.
Joan Herrera també ha assegurat que un hipotètic nou tripartit hauria de garantir, d'entrada, l'aprovació de les lleis entre els socis del Govern, com a resposta a l'aprovació de la llei d'educació, que Iniciativa va rebutjar i que finalment es va pactar amb Convergència i Unió. Segons Joan Herrera, "una de les coses que hem d'actualitzar i revisar és que els consensos en primer lloc s'han de generar dins del govern, i amb la llei d'educació aquest consens es va generar primer amb Convergència i Unió, que va posar una línia vermella que era: ‘sí, que les escoles d'èlite, aquelles que separen nens i nenes, continuïn rebent fons públics', i nosaltres vam dir, no nosaltres, la comunitat educativa i molta gent va dir: ‘això no és ni comprensible ni acceptable' I per això vam dir que no".
Durant la conversa que ha mantingut amb Manel Fuentes, Herrera també ha explicat que no relaciona directament la seva candidatura a la presidència de la Generalitat amb el fet d'haver de rellevar Joan Saura també a la presidència de la formació ecosocialista. "Ser presidenciable d'Iniciativa és una responsabilitat, una responsabilitat perquè vol dir liderar Iniciativa a les eleccions més importants, que són les eleccions al Parlament de Catalunya. Jo ho veig així, crec que és això, en primer lloc, i ja és molta la responsabilitat que li pertoca, que em pertocarà, si finalment sóc cap de llista", ha declarat.

Anar al contingut