"El matí de Catalunya Ràdio" homenatja Pepe Rubianes, un any després de la seva mort

Amics i oients han omplert la nova Sala Pepe Rubianes del Teatre Capitol durant el programa dedicat a l'artista amb motiu del primer aniversari de la seva mort

Amics de Pepe Rubianes s'han aplegat aquest matí al Teatre Capitol de Barcelona en el decurs del programa especial d'El matí de Catalunya Ràdio per homenatjar el polifacètic artista amb motiu del primer aniversari de la seva mort i per batejar la Sala 1 del teatre, que des d'aquest matí es diu Sala Pepe Rubianes.

Centenars d'oients han omplert la sala i han escoltat en directe tots els records i les anècdotes que Rubianes va deixar entre els amics i companys de professió. Joan Manuel Serrat, Andreu Buenafuente, Xavier Sardà, Joan Gràcia, Toni Soler, Xavier Graset, Albert Om, Carles Flavià, Joan Lluís Bozzo, Jaume Roures, Cristina Dilla, el pare Manel o Pep Molina, entre molts altres, han passat pel programa i han fet costat a María José Balañá i Manel Fuentes, que pocs minuts abans d'acabar el programa han assistit al bateig de la Sala 1 del Teatre Capitol, la que Rubianes va omplir durant molts anys amb els seus espectacles, com Sala Pepe Rubianes.

Durant el programa, Jaume Roures ha avançat que Rubianes es mereix un gran record i que per això Mediapro farà una pel.lícula o un documental sobre ell: "No n'hi ha tants, com en Pepe. Tindrem no sé si una pel·lícula, una pel·lícula documental, però hi haurà una herència per en Pepe. Ell ens va deixar tot un seguit de sensacions, d'inquietuds, de tremolors de pell, i això l'hi hem de tornar d'alguna manera".

El programa ha tingut moments emotius, com l'actuació en directe de Joan Manuel Serrat interpretant "Cançó de bressol", de la qual Rubianes li deia que era l'autor, o el record de moltes anècdotes que els amics de Rubianes havien compartit amb ell i que han explicat durant el programa. El pare Manel, tota una institució a Nou Barris de Barcelona, on treballa amb els més necessitats, ha destacat la tasca que va fer Rubianes i ha assegurat que "ell ens ha salvat la vida. Si no hagués sigut per ell i en Carles Flavià, doncs no haguéssim arribat on estem".

Andreu Buenafuente ha assegurat que Rubianes tenia moltes coses "que el fan únic i irrepetible", i de la mateixa manera s'ha expressat Toni Soler, que ha destacat també la generositat i el "talent irrepetible" de Rubianes, de qui ha dit que era "un bon company d'aventures humorístiques" .

El punt final del programa l'ha posat Carmen Rubianes, la germana de l'artista, que amb emoció continguda ha anunciat que el pròxim Sant Jordi es publicarà el llibre de poesia que Rubianes va escriure sobre Àfrica, tal com ell el va deixar.

www.catradio.cat
Anar al contingut