Part de l'equip d'actors de la sèrie celebant el capítol 500
Part de l'equip d'actors de la sèrie celebant el capítol 500

"Com si fos ahir", 500 capítols i el lideratge absolut de la sobretaula

Divendres, a les 15.50, l'hora habitual, TV3 emetrà el capítol 500 de "Com si fos ahir", la sèrie dirigida per Sònia Sànchez que cada tarda lidera la sobretaula des de ja fa tres temporades. Una mitjana de 253.000 espectadors i una quota del 17,1% són els índexs d'audiència que corroboren aquest èxit, que s'ha mantingut pràcticament des que va començar, el 2017, i que aquesta temporada s'han tornat a batre.

El camí que van iniciar fa més de dos anys l'Andreu, la Gemma, en Quim, la Marta, en Miquel, la Sílvia, el Jordi, l'Eva i, més tard en Litus, amb l'arrencada de "Com si fos ahir", ja té un recorregut considerable. Queda lluny aquell grup de companys d'institut desconeguts que es retrobava vint-i-cinc anys més tard. Entre aquesta colla de cinquantins s'han creat aliances, hi ha hagut descontents, embolics, divorcis i fins i tot n'hi ha que ara són família política.... és a dir, tot tipus d'estira-i-arronses. Ara bé, l'amistat ha restat intacta i fidel des del principi i el grup s'ha mantingut homogeni; tots els protagonistes han col·laborat a ajudar el company que ho necessitava, si ha calgut, malgrat les desavinences ocasionals que hi hagi pogut haver.

D'aquesta manera, senzilla i entranyable, la sèrie arribarà divendres a l'episodi 500. Darrere d'una xifra tan digna de consideració hi ha una audiència fidel que cada tarda vol formar part de la família que apareix de dilluns a divendres, a TV3, a l'hora de la sobretaula, però també hi ha un gran equip de guionistes que han sabut omplir mig miler d'episodis amb històries quotidianes. I és que si hi ha un tret distintiu en aquesta telenovel·la, que podria ser una de les claus del seu l'èxit, és que no es caracteritza perquè els fets que hi passen siguin grans proeses o qüestions de caràcter greu o dramàtic, sinó per ser quotidians i propers, i per succeir-se l'un darrere l'altre amb un ritme prou accelerat perquè l'espectador no hagi d'esperar gaires capítols per veure el desenllaç de cada trama. És a dir, el tòpic telenovel·lístic del "pots deixar de veure-la durant dues setmanes, que no et costarà reprendre el fil de la història", a "Com si fos ahir" no es compleix. I tot això és mèrit del gran equip de guionistes que cada dia treballa per fer uns guions de qualitat, plens d'històries i diàlegs que assoleixen sobradament l'horitzó d'expectatives de l'audiència. Al capdavant d'aquest equip hi ha Núria Furió i la segueixen una llista llarga de noms entre els quals hi ha Carles Mallol, Lara Sendim, Carmen Abarca, Cristina Clemente, Mercè Sarrias, Anna Manso, Pau Miró, Roger Delmont, Daniela Feixas, Marc Angelet, Marta Grau, Marta Solé o Juanjo Boya.

La sèrie "Com si fos ahir", a més, ha estat un trampolí per a actors com ara Enric Auquer (Eloi), amb una nominació als Goya, Biel Montoro (Manel) o Berta Castañé (Júlia), ja que arran del seu paper a la sèrie han pogut projectar la seva carrera cinematogràfica en l'àmbit estatal i protagonitzar produccions d'èxit.

Unes audiències a l'altura

"Com si fos ahir" ha delectat l'audiència de les sobretaules de TV3 i ha liderat la franja també aquesta temporada, amb una mitjana de 253.000 espectadors i una quota del 17,1%; unes dades que superen en vuit dècimes les de la temporada anterior. El capítol més vist es va emetre el 23 d'octubre, i va tenir una mitjana de 345.000 espectadors i una quota de pantalla del 24%.

Aquesta fidelitat, a més, queda palesa al panel GFK, on la sèrie obté una puntuació d'un 8 sobre 10.

I pel que fa a internet, aquesta temporada, "Com si fos ahir" ha tingut una mitjana de consum de vídeo (en directe i a la carta) de 83.400 usuaris únics, la millor xifra des de l'inici de la sèrie, amb 342.000 reproduccions setmanals. Des que va començar aquesta tercera temporada, al setembre, s'han fet 5.100.000 reproduccions. Aquesta xifra situa el programa entre la primera i la segona posició en usuaris únics del rànquing mensual de programes a la carta.

Al capítol 500, el Miquel celebra l'aniversari

Després de la pausa nadalenca, l'espectador ha retrobat l'Andreu amb un problema. En aquest episodi de divendres es troba malament i creu que poden ser símptomes de la primoinfecció pel VIH. Decideix anar al metge i fer-se les proves, però té por.

El Miquel sorprèn els companys de la colla organitzant una sortida amb patins per celebrar el seu 50è aniversari. Es demostra que l'edat els està passant factura.

La Clara, quan s'assabenta que el Litus va amagar la mort de sa mare a la Marta, s'enfada. La parella passa un mal moment.

La Cati i el Quim conviden la Xesca a l'aniversari del Miquel. Entre tots tres la química es fa evident... molt evident.

La Marta i l'Edu no volen forçar les coses, però se senten molt a prop l'un de l'altre.

I al 501, una sorpresa

I dilluns, a l'episodi 501, un actor ben conegut per l'audiència, Pep Munné, s'afegirà a l'elenc de la sèrie per interpretar el Dídac, un esportista que coneixerà en Miquel mentre fa running.

"Com si fos ahir" s'emet de dilluns a divendres, a les 15.50, a TV3.

tv3.cat/comsifosahir
facebook.com/comsifosahirTV3
twitter.com/comsifosahirTV3
instagram.com/comsifosahirTV3

#ComSiFosAhirTV3

Anar al contingut