Trípoli

Al-Megrahi és rebut amb tots els honors a Líbia, fet que "indigna" els governs britànic i dels EUA

El govern i la societat líbies van rebre amb una gran festa Al-Megrahi, l'exagent secret libi sentenciat a cadena perpètua per la mort de 270 persones en un atemptat aeri sobre Lockerbie, a Escòcia, el 1988. Al-Megrahi, que en principi té un càncer terminal de pròstata, havia estat alliberat hores abans per ordre del govern escocès, que adduïa motius humanitaris. La major part dels familiars de les víctimes, britànics i nord-americans, s'havien oposat a l'indult, així com la Casa Blanca. La rebuda que va tenir Al-Megrahi ha acabat causant indignació, fins i tot entre els polítics que el van alliberar.

Actualitzat
La rebuda a Líbia del terrorista de l'atemptat de Lockerbie ha causat malestar als familiars de les víctimes i als governs occidentals més directament implicats en el cas. Centenars de persones van oferir una acollida triomfal a Abdelbaset Ali Mohamed al-Megrahi ahir al vespre a Trípoli.

El ministre d'Afers Estrangers britànic, David Miliband, ha expressat el seu disgust per les imatges d'eufòria dels libis. "Estic profundament afligit, com tothom. Hi ha un sistema judicial escocès, administrat pel govern autonòmic en els termes que marca la nostra Constitució. Això és una cosa; una altra és la rebuda que ha tingut el senyor Al-Megrahi a Líbia".

L'únic convicte d'aquell atac del 1988 va ser alliberat ahir al migdia d'Escòcia a causa del càncer terminal que té, i al vespre va arribar a Trípoli, on va tenir una acollida càlida i multitudinària.

Les víctimes nord-americanes d'aquella acció, que va fer 270 morts, s'han mostrat indignades, i el president dels Estats Units, Barack Obama, ha expressat el malestar per la decisió del govern d'Edimburg. El president nord-americà, contrari a la mesura, havia demanat discreció a les autoritats líbies en la rebuda d'Al-Megrahi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut