Barcelona

Puigcercós repta CiU a millorar l'acord de finançament si torna a governar

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reptat la federació nacionalista a assolir un millor acord de finançament si torna a governar a Catalunya i els ha promès el suport dels republicans per aconseguir-ho. Puigcercós, entrevistat a Catalunya Ràdio i TV3, ha tornat a defensar les xifres del finançament malgrat que s'hagi cedit en els terminis d'aplicació i malgrat les diferents opinions en el sí de la seva formació. El president d'ERC també ha assegurat que el seu partit no s'ha "compromès a res" per haver donat el vistiplau a l'última proposta de finançament, tot i que ha reconegut que la necessitat del PSOE de trobar aliats al Congrés ha pesat en la negociació.

Actualitzat
Joan Puigcercós ha defensat de nou a "Els matins" de TV3 i "El matí de Catalunya Ràdio" les xifres del finançament que preveuen uns 3.800 milions d'euros per a Catalunya el darrer any d'aplicació i una aportació addicional del govern espanyol de més de 11.000 milions d'euros. El president republicà ha reptat CiU, que s'oposa a l'acord, a millorar les xifres si torna al govern de la Generalitat de Catalunya.

El president d'ERC ha retret a la federació nacionalista, però, que no hagi pressionat més en les votacions al Congrés per assolir un acord més ajustat en els interessos de Catalunya. En aquest sentit, pel que fa a les aliances al Congrés, Joan Puigcercós ha negat que aquest acord comporti cap contrapartida en matèria de pactes amb el PSOE i ha dit que només votaran a favor d'aquelles propostes que s'ajustin als seus interessos. El republicà, però, ha admès que la necessitat del PSOE de trobar aliats a la cambra hagi influït en la negociació.

Puigcercós ha reconegut que els negociadors catalans han hagut de cedir en els terminis previstos per l'Estatut, ja que els 3.800 milions d'euros arribaran el 2012 i no el 2011 com preveia la Carta Magna catalana. Però tot i això i malgrat els recels d'alguns membres de l'executiva d'ERC a la proposta, Puigcercós ha defensat les xifres i confia que la concreció de l'acord sumarà adhesions. En la reunió de diumenge d'ERC, uns 27 membres van votar a favor de la proposta de finançament, 10 en contra i 4 en blanc.



ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut