València

La Generalitat Valenciana emet deute al 7%, molt per sobre dels països europeus rescatats

El País Valencià fa malabarismes amb els comptes públics per pagar les factures. L'últim ha estat el refinançament d'un préstec amb Bancaixa valorat en 500 milions d'euros i amb un tipus d'interès del 7%, superior al dels països rescatats a la Unió Europea.

RedaccióActualitzat
La Generalitat Valenciana ha emès deute públic per refinançar un pagaré que tenia amb Bancaixa. El préstec pujava a 500 milions d'euros, segons ha confirmat la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç valenciana.

El pagaré amb Bancaixa tenia data de novembre del 2010 i vencia aquest divendres 4 de maig. El govern valencià ha aconseguit refinançar el deute en un termini de sis mesos amb un tipus d'interès del 7%.

El govern valencià justifica l'alt interès per la conjuntura actual dels mercats. La xifra, però, pren importància quan es compara amb els tipus d'interès que estan tenint països amb una situació tan compromesa com Grècia. Aquest país ha col·locat la seva darrera emissió de deute amb un interès al voltant del 5%. Un altre Estat rescatat com Portugal ho ha fet al 3%. Espanya ha emès deute poc per sobre de l'1%.

La Generalitat Valenciana té dos venciments més aquest maig per uns imports similars. El dia 9 d'aquest mes hi ha el primer de 500 milions d'euros i el 27, el segon de 437 milions.
Anar al contingut