Una dona vestida amb banderes líbies obre els braços enmig d'una multitud. (Foto: Reuters)
Partidaris de Gaddafi s'han concentrat davant del palau presidencial en suport al seu líder després de l'atac. (Foto: Reuters)
Trípoli

Líbia demana una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU

Líbia, com a estat independent i membre de les Nacions Unides, ha demanat una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU després de l'inici de l'operació militar internacional contra el règim de Moammar al-Gaddafi. Així ho ha afirmat a través d'un comunicat difós per l'agència oficial Jana el ministre d'Afers Estrangers libi. Un comunicat que arriba poc després de la intervenció telefònica del dictador libi a través de la televisió estatal i durant la qual s'ha mostrat desafiant. Gaddafi ha dit que l'ONU tenia la responsabilitat d'aturar l'agressió contra Líbia però no ha mencionat en cap moment la petició d'una reunió.

Actualitzat
Jugada diplomàtica de Líbia després de la primera fase de l'atac militar internacional contra el seu territori. El règim libi ha demanat una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU en considerar-la "una agressió que amenaça la pau i la seguretat internacionals".

A més, Líbia denuncia que l'atac de la coalició amb mitjans aeris i navals ha fet blanc en diverses regions de l'oest del país i ha deixat víctimes civils, 48 segons un balanç encara provisional, i danys en hospitals, aeroports i carreteres, entre altres objectius no militars.

Segons el règim libi, tot plegat deixa sense efecte la resolució 1.973, aprovada el passat dijous pel Consell de Seguretat de l'ONU i assumida aquest mateix dissabte per una vintena de països, que han donat llum verda a utilitzar tots els mitjans possibles, també els militars, per protegir la societat líbia dels atacs del seu propi govern.

La petició s'ha fet pública a través del Departament d'Afers Estrangers libi poc després que el màxim representant del país, el coronel Moammar al-Gaddafi, va difondre un missatge plegat d'amenaces i en què no es feia cap referència a la possibilitat d'aquesta reunió.

Comunicat i intervenció sí que coincideixen, però, en el to desafiant i s'assegura que l'atac atorga el dret a Líbia a usar la seva aviació militar i civil en accions d'autodefensa després que França va acabar amb l'exclusió aèria.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut