Salou

Restablerta la circulació ferroviària entre Salou i Cambrils després d'hores d'interrupció per un robatori

El servei ferroviari del Corredor del Mediterrani entre les estacions de Salou i Cambrils ha quedat restablert aquest dissabte a la tarda. Segons Renfe, l'origen de la incidència ha estat el robatori de diversos elements del sistema d'electrificació, cosa que ha provocat una baixada de tensió elèctrica a la catenària. Una quinzena de trens regionals i de llarga distància s'han vist afectats per la interrupció. Durant la incidència, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera per als afectats.

Actualitzat
Els trens tornen a circular amb normalitat pel Corredor del Mediterrani. Prop de dos quarts de vuit de la tarda ha quedat restablert el servei de trens entre Salou i Cambrils, després de més de set hores d'interrupció. Segons Renfe, l'origen de la incidència ha estat el robatori de vuit contrapeses del sistema d'electrificació, unes peces indispensables per al funcionament de la catenària. La manca de les contrapeses han provocat, doncs, el despreniment de 420 metres del fil de contacte, i la consegüent baixada de tensió elèctrica.

Tècnics especialitzats s'han desplaçat fins al punt de la incidència, a l'altura del quilòmetre 261/180 de la línia d'amplada convencional València-Tarragona-Barcelona, per reparar-ne els danys i restablir-hi la circulació. També s'hi han desplaçat membres de seguretat d'Adif, que han valorat els danys i han recollit proves per a la denúncia als Mossos d'Esquadra.

Per tal de facilitar la mobilitat dels passatgers dels 17 trens afectats i evitar més retards, Renfe ha habilitat un servei d'autobusos que cobria el tram afectat pel tall. Així, els viatgers dels deu trens de llarga distància han fet el trajecte entre les estacions de l'Aldea i Tarragona per carretera, mentre que els de regionals han fet el mateix en el tram entre Salou i Cambrils.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut