Manual d'ús

2.3.3.5.1. Salut mental

Evitem les generalitzacions, els estereotips i l’estigmatització de les persones amb trastorns mentals. No associem conductes violentes o antisocials a persones concretes o grups de malalts.

   
La família no es relacionava gaire amb els veïns, però alguns asseguren que el jove que va agredir la seva mare té una malaltia mental. La família no es relacionava gaire amb els veïns, i de moment no hi ha dades sobre els motius que han portat el jove a agredir la seva mare.
La família no es relacionava gaire amb els veïns. Fonts policials han confirmat que el jove està en tractament per un trastorn bipolar.

Tractem amb normalitat aquestes afeccions i els donem la mateixa difusió i visibilitat que a la resta.

No banalitzem trastorns que poden ser greus, com la depressió, ni tractem com a malalties trets de caràcter com la timidesa o situacions emocionals com la tristesa o el dol, que només en alguns casos es converteixen en patologies greus.

En el cas de les persones amb malalties mentals que impliquin pèrdua de capacitat de decisió, demanem el consentiment dels familiars per entrevistar-les o utilitzar-ne la imatge en les diferents plataformes de distribució dels nostres continguts.

No utilitzem els trastorns mentals com a objecte de burla o ridiculització en els nostres espais d’entreteniment, ni fem servir com a insults els termes que s’hi refereixen.

 
Et veig molt parat. Sembles autista.
Quina desconfiança! Estàs paranoic.
Has vist com ha reaccionat? És un subnormal.
Últimament em descuido de tot. Tinc Alzheimer.
TEMES:
Salut Qualitat Material informatiu Llenguatge Llengua Estigmatització Estereotips
Anar al contingut