Manual d'ús

2.4.2.1. Compromís per la qualitat lingüística

Els mitjans de la CCMA tenim el compromís de contribuir a normalitzar l’ús de la llengua catalana, consolidar-ne l’estàndard oral i escrit i difondre un model lingüístic de qualitat que reflecteixi les diverses varietats de la llengua i que utilitzi els registres adequats a cadascuna de les necessitats comunicatives dels diversos mitjans.

Aquest compromís abasta tant la producció interna com els materials elaborats per productores i proveïdors externs, i, en general, tot el que emetem o difonem, oralment o per escrit.

Tots els professionals que intervenen en la redacció, locució o presentació de continguts en els mitjans de la CCMA han de demostrar una competència lingüística excel·lent.

En igualtat de coneixements, especialització i aptituds comunicatives, donem prioritat a la presència de col·laboradors, convidats o especialistes que s’expressin amb competència en català. Aquesta preferència no ha d’afectar negativament els continguts que transmetem.

Les productores externes que elaboren continguts per als nostres mitjans subscriuen dins el contracte una clàusula lingüística per la qual assumeixen el compromís d’ajustar-se als requisits lingüístics exigits.

En les relacions externes o els acords d’esponsorització o coproducció amb altres empreses o entitats busquem fórmules que garanteixin la qualitat de la llengua en el producte al qual associem la nostra marca.

TEMES:
LlenguaLlenguatgeQualitatMaterial informatiuServei públicRigorValors
Anar al contingut