Xavi, aquest diumenge pensatiu a la banqueta del Santiago Bernabéu
Xavi, aquest diumenge pensatiu a la banqueta del Santiago Bernabéu (EFE)
barça

Xavi es replanteja la seva marxa i decidirà si continua un any més

L'endemà de l'eliminació a Montjuïc contra el PSG, la decisió ferma fins aleshores d'abandonar el club a final de temporada va començar a virar

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi es podria repensar la decisió que va anunciar el passat 27 de gener d'abandonar la banqueta del Barça a final de temporada. L'endemà de l'eliminació a Montjuïc contra el PSG, la decisió ferma fins aleshores d'abandonar el club a final de temporada va començar a virar.

La forma com va reaccionar la plantilla a escala grupal, i alguns jugadors a títol individual, fan que Xavi ara mateix vulgui complir el compromís adquirit amb el club el setembre de l'any passat, amb un contracte signat fins al juny del 2025.

El tècnic percep que des que va anunciar que marxaria el vestidor ha tancat files, ha crescut com a grup, i en públic i en privat no han cessat els precs perquè no abandoni el barco. El suport que rep en tots els partits de casa i també pel carrer fan que a Xavi no li sigui fàcil deixar el club de la seva vida.

Xavi és conscient que a la planta noble de Can Barça no hi ha unanimitat al voltant de la seva continuïtat, però el nucli dur de l'àrea esportiva hi confia. El president Laporta, el vicepresident bi el director esportiu Deco no han amagat mai que la millor solució per a la pròxima temporada és la continuïtat de Xavi. 


Moment de planificar la temporada

Deco i Xavi fa setmanes que dia a dia planifiquen la pròxima temporada. Altes i baixes. El tècnic té la paraula del director esportiu que, a diferència de l'estiu passat, en el pròxim mercat l'equip podrà reforçar les posicions que ara mateix estan coixes: un mig centre i un davanter golejador.

És una evidència, però, que tot això quedarà supeditat a l'economia del club. I és aquí on Laporta, abans no acabi aquesta setmana, haurà de tornar a seduir Xavi perquè faci marxa enrere en la seva decisió d'abandonar el Barça i compleixi l'any de contracte que li queda.
 

Gerard Romero ho va avançar al Gol a Gol

Segons s'ha explicat al "Gol a gol" postclàssic, la continuïtat del tècnic del Barça es podria confirmar en els pròxims dies. La notícia avançada a partir d'una conversa entre Gerard Romero i Jordi Grau és que Xavi podria seguir un any més, fins a esgotar l'actual contracte, que expira el juny de 2025.

Com s'ha exposat al programa d'Esport3, Xavi podria prendre la decisió de seguir per diferents motius. Un d'ells és la insistència del president blaugrana. Des de l'accidentat postpartit contra el Vila-real, han estat moltes les declaracions d'amor de Joan Laporta cap al tècnic de Terrassa.
 


A més a més, alguns dels candidats a rellevar Xavi a la banqueta no queden lliures fins al 2025, de manera que la seva continuïtat s'interpretaria com un darrer favor a l'entitat. Laporta té dubtes amb l'opció de Rafa Márquez.
 

El Barça-PSG, un punt d'inflexió

Xavi desfulla la margarida de la seva continuïtat des que ha apreciat brots verds a la plantilla. El punt d'inflexió va ser la dolorosa eliminació de Champions a mans del PSG. Aquell dia la idea de Xavi va virar.

El tècnic va pensar que havia trobat una altra forma de competir, l'esforç dels seus li va insuflar ganes de seguir. Abans de final de temporada s'han de confirmar els nous elements que la conversa del "Gol a gol" ha posat sobre la taula. El vestidor està amb ell.

ARXIVAT A:
El ClàssicXavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut