lliga de campions

Adeu dolorós a la Champions: el PSG castiga un Barça en inferioritat (1-4)

L'expulsió d'Araujo, abans de la mitja hora de joc, ha fet saltar pels aires les aspiracions del Barça, que s'havia avançat per mitjà de Raphinha. Dembélé, Vitinha i Mbappé, amb un doblet, han capgirat l'eliminatòria

Fi a l'aventura europea del Barça. El París Saint-Germain ha barrat l'accés dels blaugranes a les semifinals de la Champions (1-4). No ha tingut miraments amb un Barça que, des del minut 29, ha jugat en inferioritat per l'expulsió d'Araujo:

• Xavi no ha fet invents en l'alineació titular i ha inclòs Pedri. També Luis Enrique ha aparcat els experiments i ha apostat per Barcola en atac. Hakimi ha recuperat el seu lloc a l'onze parisenc.
  • El PSG ha sortit decidit a equilibrar la balança de bon començament. No comptava, però, amb l'eficàcia del seu rival. En la primera aproximació a l'àrea rival, primer gol blaugrana. Ha estat gràcies a una genialitat de Lamine Yamal, que s'ha desempallegat de Nuno Mendes i ha regalat l'un a zero a Raphinha.
Raphinha i Lamine Yamal, protagonistes en el primer gol (Reuters)
  • Ha reaccionat tímidament l'equip de Luis Enrique. Mbappé, desaparegut en el partit d'anada, ha posat a prova els reflexos de Ter Stegen. L'alemany ha salvat l'empat amb una gran intervenció.
  • L'expulsió d'Araujo, en el minut 29, ha alterat els plans del Barça. L'uruguaià ha frenat Barcola amb una empenta, al límit de l'àrea i sent l'últim home. L'àrbitre li ha mostrat la vermella directa. Xavi ha hagut de sacrificar Lamine Yamal per donar entrada a Iñigo Martínez.

• Ha estat a partir d'aleshores que el PSG ha fet un pas endavant. I no ha trigat gaire a beneficiar-se de la seva superioritat. Ho ha fet l'exblaugrana Dembélé. Ha aparegut al segon pal per rematar una centrada de Barcola i anotar l'empat, en el minut 40.
  • El segon temps ha arrencat amb la mateixa dinàmica. Fabián Ruiz ha avisat amb un xut creuat que ha sortit fregant el pal. I, immediatament després, la defensa del Barça ha badat i ha permès el xut de Vitinha des de la frontal. Ha capgirat el marcador en el minut 54.
Fabián Ruiz, eufòric (EFE)
  • Com a mínim, el Barça no ha abaixat els braços. Gündogan, només un minut més tard, ha estavellat una pilota al pal. Xavi, des de la banda, ha protestat tant que ha acabat expulsat.
  • Tampoc ha dubtat l'àrbitre a assenyalar penal en una entrada de Cancelo sobre Dembélé. Mbappé no l'ha fallat i ha capgirat l'eliminatòria.
  • Gündogan ha reclamat el mateix càstig després d'una traveta de Vitinha. Ni Istvan Kovacs ni el VAR ho han vist igual que l'afició blaugrana, que demanava penal.
  • Fins a l'últim minut, el Barça ha buscat la reacció. Raphinha, per exemple, ha estat a punt de marxar de gol olímpic. En el contraatac, el PSG ha sentenciat el duel. Ter Stegen ha pogut salvar les rematades de Mbappé i Asensio, però un mal refús de Koundé ha donat una nova oportunitat al francès, i no l'ha desaprofitat. Era l'estocada definitiva.