Barça

Una investigació de TV3 detecta irregularitats en la liquidació del Seient Lliure del Camp Nou en 10 partits

Una investigació de TV3 ha destapat irregularitats en la gestió del Seient Lliure del Barça. L'anomenada Vip Experience convertia entrades simples en localitats premium sense que el soci ho sabés ni el Barça en repartís el benefici

Xavi TorresActualitzat

Un equip de TV3 s'ha assabentat d'algunes irregularitats, i durant els últims mesos ha estat investigant a fons el funcionament del Seient Lliure. S'ha pogut detectar que, en 10 partits de màxima expectació, el Barça va convertir localitats normals en entrades Premium, que multiplicaven notablement el preu final de venda. El problema és que el soci no ha estat informat mai d'aquesta modalitat ni se l'ha fet partícip d'aquest benefici extraordinari.

La junta directiva del FC Barcelona ha venut durant les tres darreres temporades seients alliberats pels socis a uns preus molt superiors als de taquilla, però en canvi no els ha liquidat segons les normes establertes pel mateix club. La investigació feta per Televisió de Catalunya en els darrers mesos ha detectat anomalies en aquests 10 partits:

-    El Barça-Manchester City, Barça-Reial Madrid i Barça-València de la temporada 2014-2015
-    Els partits contra la Roma, Arsenal, Reial Madrid i Atlètic de Madrid, de la 15-16
-    I contra el mateix Atlètic, Manchester City i Reial Madrid, de la que tot just s'ha acabat, la 2016-2017

Una pràctica utilitzada en la modalitat VIP Experience

Es tracta, en tots aquests casos, d'una fórmula utilitzada pel club només per a partits amb gran demanda, anomenada VIP Experience, i que consisteix a transformar seients normals i corrents, alguns alliberats pels socis, sense cap ubicació especialment bona, en localitats vip amb preus alts, al nivell de la revenda, però, això sí, associades a un servei de càtering. El club, però, no ha informat mai de la seva pràctica als socis afectats ni, evidentment, ha seguit amb ells la normativa de liquidacions.

Però, què és el VIP Experience? Com funciona? Què se li ofereix a una persona que està disposada a gastar gairebé 2.000 euros per accedir al Camp Nou? Ho expliquem en aquest vídeo:

Les condicions que s'utilitzen per alliberar un seient lliure

-    Quan el soci allibera el seu seient, el club inicia el procés de la venda.
-    Una vegada completat, el club descompta l'IVA i les despeses de gestió i es reparteix al 50% amb el soci l'import restant.

 

En la temporada 2015-16, la darrera que el Barça ha fet públic l'exercici econòmic, només en el partit Barcelona-Reial Madrid, el club va guanyar prop de 2 milions i mig d'euros en la citada modalitat del VIP Experience, però cap soci dels afectats en aquest partit, ni en els altres 9 investigats, coneixia el negoci que s'estava fent amb la seva localitat.

En quatre partits de la temporada 2015-16, el Barcelona va ingressar 2,5 milions d'euros pel VIP Experience. El soci, però, ni se'n va assabentar ni va rebre la liquidació oportuna. El president Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva haurien d'informar cada un dels socis afectats dels ingressos i les liquidacions efectuades. En total, 10 partits per explicar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut