Hamilton va pujar al podi de Mugello amb una samarreta reivindicativa (Jennifer Lorenzini / Reuters)
motor

Un expilot de Fórmula 1 utilitza un terme racista per referir-se a Lewis Hamilton

El tres vegades campió del món Nelson Piquet ha utilitzat el terme "negret" per parlar del britànic

Redacció Esport3Actualitzat

El pilot de Fórmula 1 Lewis Hamilton ha estat víctima d'un comentari racista de l'expilot Nelson Piquet. L'excorredor brasiler s'ha referit al britànic com "el negret" durant una entrevista en què donava la seva opinió sobre una acció polèmica entre Hamilton i Verstappen.

Piquet va ser campió del món de Fórmula 1 els anys 1981, 1983 i 1987, i és una autèntica llegenda d'aquest esport. A més a més, és el pare de la parella de Verstappen, el màxim oponent del britànic en els darrers campionats.

Hamilton respon i demana actuar

Tant la FIA com l'equip Mercedes han fet un comunicat denunciant els fets i demanant respecte. Lewis Hamilton també ha volgut respondre a les paraules racistes de Piquet. "Porto rodejat d'aquestes actituds i sent-ne víctima tota la meva vida. Ja hi ha hagut molt temps per aprendre. És hora d'actuar", ha dit el set vegades campió del món.

Segon episodi racista en pocs dies

L'equip Red Bull ha decidit acomiadar un dels seus joves talents per fer comentaris racistes durant una emissió en directe a Twitch. Jüri Vips, pilot de l'acadèmia de l'escuderia austríaca, va utilitzar la paraula "nigga" mentre feia comentaris sobre un videojoc. A més, el corredor de 21 anys va fer comentaris homòfobs i va dir que el color rosa "és de gais" en la mateixa transmissió en directe. Primer, el pilot va ser apartat i va demanar disculpes per Instagram. Uns dies més tard, Red Bull ha decidit acomiadar Jüri Vips de l'escuderia.

Anar al contingut