Diakhaby va abandonar el terreny de joc després de rebre, segons ell, un insult racista (EFE)

L'informe de LaLiga no troba proves que Cala insultés Diakhaby

Ha traslladat als dos clubs implicats les conclusions de la seva investigació, que va incloure una empresa especialitzada en lectura de llavis
Redacció Esport3 Actualitzat

LaLiga no ha trobat cap prova que demostri que el jugador del Cadis Juan Cala va proferir insults racistes cap a Mouctar Diakhaby, del València. Així ho ha fet públic l'organisme futbolístic després de comunicar-ho als clubs implicats. LaLiga explica que ha analitzat detingudament totes les mostres videogràfiques i d'àudio del partit per desentrellar el que va passar realment, tenint en compte les versions oposades dels dos jugadors.

També es va encarregar un informe a una empresa de peritatge de lectura de llavis, que no va poder determinar que Cala digués "negre de merda" a Diakhaby.

LaLiga remetrà els seus estudis al Comitè de Competició de la Federació Espanyola, que havia obert un expedient extraordinari a Cala arran del que va passar durant el Cadis-València

Abans de fer-se públic aquest informe, el president de LaLiga, Javier Tebas, havia anunciat aquest dijous que ja havien identificat el jugador del Cadis que hauria cridat "negre de merda" a Mouctar Diakhaby en el partit contra el València i que tenia "accent sud-americà", de manera que no es tractaria de Juan Cala, que va ser acusat pel mateix jugador del València com el presumpte autor de l'insult racista.

"Avui o demà hi haurà més notícies del tema Diakhaby. L'àudio, d'1.30 minuts, l'hem estudiat, evidentment, després que es produís l'incident, i el que diu l'expressió té accent sud-americà; per tant, no és Cala. Ho hem treballat molt, tot això. Algú diu l'expressió, però aquesta expressió no és de Cala. El jugador ja sabem qui és i es pot identificar qui parla."

 

Diakhaby respon

El jugador del València ha demostrat la seva discomformitat amb la decisió de LaLiga i ha volgut respondre Javier Tebas a les seves xarxes socials.

Diakhaby respon Tebas a les xarxes socials (@mouctar_dkh)

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut