Futbol

Juan Cala nega haver dit "negre de merda" a Diakhaby

El defensa andalús creu que el jugador del València el va entendre malament i que es va muntar un circ i un linxament sense cap prova

Imma PedemonteActualitzat

Juan "Cala" Torres, central del Cadis CF, ha sortit aquest dimarts, en roda de premsa, a defensar que diumenge no va insultar de manera racista el jugador del València Mouctar Diakhaby. El defensa andalús volia sortir a parlar immediatament després del partit, però el seu club li va aconsellar esperar una mica i refredar els ànims. Juan Cala nega rotundament haver-li dit "negre de merda" a Diakhaby i creu que l'embolic s'havia d'haver resolt al mateix camp, entre els dos jugadors i l'àrbitre, per evitar el circ mediàtic posterior.

"Mai, mai, li ha dit "ets un negre de merda". No ho he fet. No sé si s'ho va inventar o ho va interpretar malament. Li vaig dir "deixa'm en pau" i després el vaig intentar calmar un parell de vegades. Però en un moment elcirc ja estava muntat. És estrany que sense públic i amb tantes càmeres com hi ha en un camp, no se sentís que l'insultava. M'han jutjat sense ni tans sols voler-me escoltar. Ha estat un linxament públic de la meva persona.  Al futbol espanyol no hi ha racisme. Tots els equips tenen jugadors negres i estan més que integrats. He estat en deu equips diferents i des de tots m'han enviat missatges de suport perquè em coneixen bé i saben que mai diria una cosa així.  Semblava l'Oest. Jutjat sense proves. Ningú es mereix això. Fins i tot he rebut un munt d'amenaces...per una cosa que no he fet i ningú ha demostrat".

El president del València Anil Murthy el va acusar directament, en un video, d'haver insultat Diakhaby de manera racista, i va anunciar que prendrien totes les mesures pertinents per obtenir una sanció pel jugador del Cadis.  Juan Cala també pensa denunciar a qui faci falta i té clar que tota aquesta polèmica acabarà servint per alguna cosa.

El València respon per Twitter

Després de les paraules de Cala, el València ha emès un comunicat molt taxatiu on diu que el jugador del Cadis menteix :

"Joan Cala ha perdut una gran oportunitat d'acceptar aquest error i demanar disculpes a l'afectat. En lloc d'això, ha atacat a el mateix jugador i d'altres membres de l'València CF"

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut