Barça

Sergio Busquets rememora els 10 anys del seu debut amb el primer equip del FC Barcelona

El migcampista de Badia s'ha convertit en una peça clau del millor Barça de la història, amb 486 partits oficials i 28 títols, amb set Lligues i tres Champions

Xavi TorresActualitzat

Fa exactament deu anys, i a aquesta mateixa hora, Sergio Busquets debutava amb el Barça. La seva ha estat una dècada prodigiosa. Va ser una aposta arriscada i ha acabat sent una peça clau en el millor Barça de la història. 28 títols com a blaugrana el contemplen. Sergio Busquets compleix deu anys al primer equip i encara li queda corda per a una bona estona. La seva ampliació de contracte està a sobre de la taula.

13 de setembre de 2008, avui just fa 10 anys. Amb el 28 a l'esquena, va debutar el jove Busquets. 486 partits oficials després, ara amb el número 5, Sergio és el segon capità del Barcelona. Jornada per als records. "Sabia des del dia anterior que jugaria contra el Racing. I, la veritat, estava molt nerviós", ha dit el futbolista nascut a Badia del Vallès, per afegir que "tenia il·lusió per fer-ho bé i que l'entrenador em donés continuïtat però no m'hagués imaginat mai el que havia de venir".

Doncs vindrien 28 títols amb la samarreta blaugrana, amb 7 lligues i 3 Champions incloses, i amb ell com a peça cabdal del millor Barça de la història, amb Pep Guardiola a la banqueta. "Evidentment li estic molt agraït perquè ell em va donar la confiança per a debutar i, després, de viure tot el que ha vingut després".

Respecte els companys, Sergio en recorda especialment un: "Pedro. Va debutar el mateix dia que jo i sempre hem estat molt amics. Però no em vull oblidar d'altres com Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Messi... tots els futbolistes del planter que hem tingut la sort de viure aquesta meravellosa època".

El barcelonisme viu pendent de la seva renovació, que està a l'espera de tancar-se en els pròxims dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut