Djokovic no perdia un Grand Slam des de Roland Garros de 2015 (Reuters)
Tenis

Sam Querrey tomba Novak Djokovic a Wimbledon en la represa del partit després de la suspensió per la pluja

El nord-americà Sam Querrey ha derrotat el número 1 en dos dies, després de la suspensió del partit de divendres per la pluja. Djokovic no perdia un partit de Grand Slam des de la final de Roland Garros de l'any passat, contra el suís Stan Wawrinka

El tenista nord-americà Sam Querrey ha deixat fora de Wimbledon el serbi Novak Djokovic, defensor del títol i campió en tres ocasions. El nord-americà ha necessitat dos dies per acabar amb el número 1 del rànquing. I és que la pluja va fer interrompre el partit d'aquest divendres quan més emocionant estava, quan el serbi havia cedit els dos primers sets al seu rival 7-6 (6), 6- 1.

Djokovic ho tenia difícil però no impossible. Djokovic ha guanyat el primer set que s'ha jugat aquest dissabte en la represa, per 3-6, però Querrey, que sabia que aquesta oportunitat de superar el número 1 podia ser única, s'ha embutxacat el quart i últim per 7-6 (5), per completar les dues hores i 56 minuts que ha durat el matx.

Amb aquesta derrota, Djokovic no podrà aconseguir el seu somni de guanyar els quatre grans en la mateixa temporada, com van fer el nord-americà Donald Budge (1938) i l'australià Rod Laver (1962 i 1969). Ni tampoc convertir-se en el segon home en la història en guanyar cinc grans consecutius. Budge és l'únic que ho ha fet, des Wimbledon el 1937 a l'Open dels EUA en 1938. També s'ha quedat a les portes d'igualar amb Laver el número de victòries consecutives al Grand Slam (31); i és que el serbi no perdia un Gran Slam des de la final de Roland Garros al 2015.

"Això és increïble, estic molt content, sobretot en el millor torneig del món. Les aturades per la pluja m'han permès descansar. Djokovic és, sens dubte, un dels millors de la història. Ara vaig ronda a ronda, no sé amb qui he de jugar en la següent, però estic desitjant que arribi ja", ha confessat Querrey, només acabar el partit. Querrey s'enfrontarà en vuitens contra Nicolas Mahut, que va derrotar al seu compatriota Pierre Hugues Herbert per 7-6 (5), 6-4 3-6 i 6-3 en dues hores i 19 minuts.

Murray espera rival

El segon favorit del torneig, l'escocès Andy Murray, ha superat en tres sets l'australià John Millman (6-3, 7-5, 6-2). El fet que encara no hagi cedit cap set en el torneig, unit a l'eliminació de Djokovic, el situa com l'home a batre. El seu proper rival serà el guanyador del duel entre Feliciano López i Nick Kyrgios.

El partit entre López i Kyrgios va haver de ser suspès aquest dissabte per falta de llum. Abans de l'aurada l'australià es va fer amb el primer set per 6-3 però Feliciano va empatar el partit amb un 7-6 (2).