Mujica i Messi, quan van coincidir a la disciplina del FC Barcelona

S'aclareix el futur del millor golejador espanyol d'Europa, amb passat culer: ja ha escollit

L'exdavanter del Barça marxa al país àrab a canvi de 10 milions i després de marcar 20 gols a la Lliga portuguesa en la seva millor temporada
Redacció Esport3 Actualitzat

Rafa Mujica és el davanter estrella de l'Arouca, setè classificat de la Lliga de Portugal. El canari ha marcat 20 gols en 30 partits disputats, i s'ha convertit així en el tercer màxim golejador de la competició, només darrere de Gyökeres (27 gols) i Simon Banza (21 gols). L'èxit d'aquesta temporada és un premi a una trajectòria d'aquest jugador de tan sols 25 anys. Un camí sense grans rectes i sí amb molts revolts.

Els bons números del canari despertarien l'interès d'equips europeus. Tanmateix, dilluns el davanter posava rumb a Qatar per firmar el seu contracte amb l'Al-Sadd, equip on Xavi Hernández va bregar-se com a entrenador un cop va penjar les botes. Era un desenllaç que s'esperava. A l'últim partit de l'Arouca contra l'Estrela da Amadora (0-0), l'entrenador Daniel Sousa ja va dir que estava "en negociacions".

Segons avança Maisfutebol, a més, serà una venda rècord per al club d'Arouca. Mujica serà traspassat per 10 milions d'euros a l'equip qatarià. Representa la marxa del millor golejador espanyol a Europa d'aquesta temporada.

Mujica després de marcar el seu primer gol amb el primer equip (FC Barcelona)

Passat culer, sense debut oficial amb el primer equip

El maig de 2015, el Barça anunciava la incorporació de Rafael Mujica al Juvenil A procedent del talentòs planter del Las Palmas. A la primera temporada al club ja va debutar anb el filial, un ascensor que agafaria amb freqüència l'any següent. Allà va coincidir amb Fali, Gumbau, Aleñá o Sergi Palencia, ara a l'MLS, entre d'altres.

El 30 de juliol del 2016 va debutar en un amistós a Dublín contra el Celtic amb victòria blaugrana (3-1). Era el primer partit de la nova temporada que Messi jugava. Mújica va jugar l'última mitja hora. Quatre dies després marcava el seu primer gol a Estocolm contra el Leicester (4-2). Tenia disset anys i al club estaven molt contents amb el seu rendiment.

Una lesió trunca el seu progrés

Al derruït Miniestadi va marcar dos gols en 18 partits l'any que van pujar a la Segona Divisió, però la seva sort va canviar. Malauradament, el jugador va viure un calvari per una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta a finals de febrer del 2017. Mujica va passar pel quiròfan i va estar nou mesos de baixa.

A Segona va jugar tres partits al seu retorn el gener del 2018. Per guanyar confiança i minuts, el canari marxava cedit al Cornellà. 6 gols en 16 partits justificarien el seu retorn a la dinàmica del filial a l'última temporada a Can Barça. L'estiu del 2019 va acabar contracte amb el Barça B.

Un llarg camí per refermar-se al futbol professional

El Leeds United era el nou equip de Rafa Mujica. No va arribar mai a disputar cap partit oficial amb els anglesos. Els "peacocks" el van cedir a l'Extremadura, on no va trobar porteria en vuit partits disputats. Un cop trencaven l'acord de cessió, recalava a les files del Vila-real B. En set partits va marcar quatre gols.

El següent destí era Oviedo. De nou, el jugador arribava en qualitat de cedit. Però tampoc va jugar gaire a Segona amb els blaus. Dos gols en cinc partits, tots dos en la victòria d'1/64 de Copa del Rei contra el Coria (2-3). 

Tornar a casa en temps de crisi

Mujica va decidir canviar d'equip cedit, tornava on es va formar, al Las Palmas. La millora del seu rendiment va convèncer el club. Els canaris se'l quedaven en propietat amb l'objectiu de pujar a Primera. Es van quedar amb la mel a la boca. El seu rival, el Tenerife, els va eliminar als play-offs d'ascens.

La temporada passada, l'Arouca portuguès va fitxar lliure Mujica. En la seva estrena a Portugal, el davanter va marcar 14 gols en 32 partits.

Mujica celebra un gol amb l'Arouca, que va de groc com el seu estimat Las Palmas (Instagram: @rafamujica9)
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut