Russell Westbrook en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Russell Westbrook en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Bàsquet

Russell Westbrook firma el millor contracte de la història de l'NBA amb 173,5 milions d'euros per 5 temporades

L'actual MVP de la lliga regular, després d'una temporada difícil d'igualar, ha arribat a un acord per convertir-se en el seu jugador més ben pagat

Daniel AlentoActualitzat

Russell Westbrook ha trencat un nou rècord. Després de la seva gran temporada 2016-17, en què va establir un nou rècord de triples dobles en una temporada (42) i es va convertir en el segon de la història que firma unes mitjanes a la lliga regular de dos dígits en tres categories (31,6 punts, 10,7 rebots i 10,4 assistències per partit), Westbrook s'ha convertit ara en el jugador més ben pagat de l'NBA.

El base dels Oklahoma City Thunder ha renovat amb el seu equip, amb un contracte que l'hi lligarà a partir de la propera temporada, quan expira el seu acord actual, i fins a la del 2022-23, pel qual percebrà un total de 205 milions de dòlars (173,5 milions d'euros). Aquesta xifra supera l'anterior millor contracte de la lliga, firmat aquest estiu entre els actuals campions, els Golden State Warriors, i una de les seves grans icones, el base Stephen Curry, valorat en 201 milions de dòlars (170 milions d'euros).

James Harden va firmar una extensió de contracte amb els Houston Rockets de 228 milions de dòlars (gairebé 193 milions d'euros) que combinava el nou contracte de 4 anys fins a la temporada 2022-23 amb els 59 (49,9 milions d'euros) que encara li quedaven per cobrar de dues temporades. En el cas de Westbrook, els 205 milions de dòlars del nou acord s'afegeixen als 28 (23,7 d'euros) de la temporada que li restava, de manera que la xifra total puja als 233 milions de dòlars (197,2 milions d'euros).

El caríssim projecte dels Thunder

L'acord entre els Thunder i Westbrook s'ha fet públic el dia de l'aniversari de Kevin Durant, anteriorment company del base a la franquícia d'Oklahoma City i ara el seu enemic públic número 1 arran de la seva marxa als Warriors. A Oklahoma han redissenyat aquest estiu el seu projecte amb un nou trio d'estrelles: Westbrook, Paul George i Carmelo Anthony.

George i Anthony tenen l'opció de marxar al final de la propera temporada. La intenció dels Thunder seria renovar-los, opció que podria portar l'equip a ser el primer de la història de l'NBA que supera els 300 milions de dòlars (253,9 milions de dòlars) entre nòmines de jugadors i multes per haver superat el límit salarial.

El rècord de Westbrook, però, té els dies comptats. Al final de la propera temporada, Lebron James té l'opció de posar fi al seu contracte amb els Cleveland Cavaliers. A canvi de renunciar a un sou de 35,6 milions de dòlars (30,13 milions d'euros) per una temporada, podria firmar un contracte per unes xifres que establirien una nova marca.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut