Bautista, en el torneig de Xangai (Reuters)
Tenis

Roberto Bautista supera Tsonga i passa a les semifinals del torneig de Xangai

El tenista castellonenc ha superat amb claredat el novè cap de sèrie del torneig i s'enfrontarà en semifinals a Novak Djokovovic, número 1 mundial

Marc BéjarActualitzat

Roberto Bautista ha superat folgadament Jo-Wilfried Tsonga (6-3 i 6-4) i s'ha guanyat un lloc en les semifinals de Xangai. El castellonenc, que s'ha convertit en una de les sorpreses del torneig, ha dominat des del fons de pista un rival més ben classificat a l'ATP i no ha tingut problemes per accedir a la penúltima ronda. En un partit que s'ha endarrerit per la pluja, Bautista només ha necessitat 1 hora i 12 minuts per acabar el duel.

El jugador de 28 anys segueix amb la bona dinàmica després de dos anys en què el seu creixement ha estat meteòric. L'actual número 19 del circuit mundial va ser designat per l'ATP com el tenista amb més progressió l'any 2014 i, actualment, s'ha situat ja com el segon espanyol més ben classificat, només al darrere de Rafael Nadal, una escalada de posicions al rànquing que seguirà després de la seva excel·lent actuació a Xangai.

Després d'un any en què ha guanyat dos títols a Auckland i Sofia, Bautista es trobarà ara el número 1 mundial, Novak Djokovic i buscarà donar la sorpresa per aconseguir un lloc a la final del torneig de Xangai. El serbi ha superat a la revelació del torneig, Mischa Zverev, en tres sets. L'alemany havia eliminat Marcel Granollers i arribava a terres xineses fora del Top100 mundial.