barça

Primers moviments en la carrera electoral del Barça pel 2026: un novell i dos veterans

Ja s'han produït trobades per agafar posicions. D'aquí a dos anys els socis i sòcies tenen una cita amb les urnes per elegir president

Redacció Catalunya Ràdio/Esport 3Actualitzat

Només fa tres anys que Joan Laporta tornava a la presidència i a l'entorn del Barça comencen a haver-hi moviments de cara a la pròxima cursa electoral. Encara falten dos anys, però ja és moment de reunions que busquen ser l'embrió d'alguna precandidatura. A l'últim capítol del "Barça Reservat" de Catalunya Ràdio s'han posat alguns noms sobre la taula.

Les eleccions marcades pel 2026 ja tenen alguns noms que es poden donar per confirmats: Laporta ja ha desgranat que s'hi vol tornar a presentar i el segon més votat en els comicis de 2021, Víctor Font, qui periòdicament fa aparicions públiques per mostrar la seva oposició constructiva. El de Granollers pot tornar-ho a intentar tot i que el seu projecte esportiu centrat en la figura de Xavi forçosament hauria de canviar.

Laporta, Font, Freixa va ser l'ordre de les eleccions celebrades en pandèmia el 2021

Però com totes, les pròximes eleccions poden ser un aparador per a nous actors. El primer que ha transcendit a la premsa és Joan Camprubí Montal, net del que fou president blaugrana entre 1969 i 1977, Agustí Montal. Li ve de família. Camprubí, que hauria mantingut una trobada amb Font per explicar-li els seus plans, presenta un perfil nou: és jove, 36 anys.

Qui tampoc arriba a la quarantena és Gerard Piqué. El de la Bonanova mai ha amagat la seva pulsió per seure algun dia al seient principal de la llotja del Camp Nou i sempre és a les travesses des de la seva retirada, el novembre de 2022. No obstant, ara mateix l'exfutbolista sembla dedicat amb cos i ànima als seus projectes empresarials al capdavant de Kosmos.

El 2026 els socis i sòcies de l'entitat tornaran a elegir el president del Barça per quinzena vegada... sempre que no hi hagi canvis en el model de propietat del club, és clar. Si fem cas al compromís adquirit per Laporta, en aquest període el Barça no passarà a ser una SA. 

La mala sort de De Zerbi amb Laporta

Mentre s'agafen posicions a la graella electoral, Joan Laporta està ocupat buscant entrenador, un altre dels temes que s'analitzen en l'últim capítol del pòdcast. Tot i que el president és molt partidari de l'escola alemanya, on destaquen possibles candidats com Hansi Flick o Thomas Tuchel, l'italià Roberto De Zerbi és un altre dels tècnics que són a l'agenda del president del Barça per substituir Xavi Hernández.

Al màxim mandatari culer li han arribat les bones referències de De Zerbi que dona Pep Guardiola i ha dedicat part del seu temps a mirar alguns partits del Brighton, l'equip de la Premier que entrena l'italià.

De Zerbi abraça Mitoma al final d'un partit del Brighton
De Zerbi abraça Mitoma al final d'un partit del Brighton

Per desgràcia per De Zerbi, quan Laporta s'ha posat davant de la televisió a mirar l'equip del sud d'Anglaterra no sempre li han anat les coses bé. Sense ser, ni de bon tros, cap mala temporada --cal recordar que les gavines ocupen la setena posició de la Premier--, la victòria és el signe menys habitual en els 26 partits disputats pel Brighton a la Lliga (10). Laporta potser ha ensopegat amb algun dels seus nombrosos empats (9) o, qui sap, amb alguna de les seves 7 desfetes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut