Viñales durant la cursa d'avui
Viñales ha guanyat l'Esprint (EFE)
Moto GP- Gran Premi de Portimao

Primera victòria de Viñales amb Aprilia, al davant d'un explosiu Marc Márquez

Gran maniobra de Viñales en el moment de la sortida, mentre que Bagnaia se'n va llarg a final de recta

Xavier GuillénActualitzat

Maverick Viñales ha aconseguit la seva primera victòria amb Aprilia. Encara que ha estat a la cursa curta, l'sprint, ja suma victòries amb tres marques diferents, Suzuki, Yamaha i ara la casa de Noale. El 2021 va ser el seu últim èxit al manillar de la Yamaha, i demà en la cursa llarga té l'oportunitat de repetir l'actuació d'avui.


Viñales es reivindica

En el moment de la sortida ha estat molt decidit i molt hàbil, a diferència del que ens té acostumats. Una nova modificació en l'embragatge ha estat clau per ser primer a la frenada, tot i que Miller i Bagnaia l'han superat durant la primera volta. L'australià ben aviat ha perdut el seu lloc i l'italià que havia sortit des de la segona fila s'ha posat líder i ha marxat tot sol amb un segon de marge.

Quan semblava que tenia el control se n'ha anat llarg en la frenada de final de recta. Ha tornat a l'asfalt, però a la quarta posició. Quedaven quatre voltes i ja no ha pogut remuntar llocs. Això sí, ha quedat al davant de Jorge Martín, l'especialista en aquestes Esprint. 
 


A les últimes voltes, Maverick ha defensat amb molta contundència el lideratge, tapant molt bé els forats davant l'atac de Jorge Martín. Quan el madrileny ja es veia segon, s'ha trobat amb un autèntic cicló al darrere, Marc Márquez. El campió de Cervera l'ha superat per l'interior en l'última volta. I ho ha fet en el revolt d'esquerres on havia caigut als entrenaments. Un avançament marca de la casa, després d'una gran remuntada que l'ha portat del vuitè lloc al podi.


Gran Marc Márquez amb avançaments marca de la casa.

La tercera plaça ha estat per Martin, seguit de Pecco Bagnaia, Jack Miller, Enea Bastianini, Pedro Acosta i Aleix Espargaró. Han abandonat per caiguda Allex Rins i Brad Binder

Acosta, novell de la categoria, tot i quedar lluny del podi ha millorat una posició respecte al qualificatiu.

 

 

Anar al contingut