Bastianini, durant la cursa
Domini de Bastianini, aquest dissabte (EFE)
Moto GP- Gran Premi de Portimao

Pole per a Enea Bastianini al GP de Portimao

Viñales, segon, fa una gran qualificació, mentre que Marc Márquez cau i sortirà des de la tercera línia de la graella

Xavier GuillénActualitzat

Tothom estava pendent de Pecco Bagnaia, de Marc Márquez i de Jorge Martín com els aspirants més clars a aconseguir la pole position. Fins i tot Maverick Viñales, Aleix Espargaró i Pedro Acosta tenien les seves opcions. Però qui s'ha endut l'aigua al seu molí ha estat Enea Bastianini.

El company de Bagnaia a l'equip oficial de Ducati ha estat el tapat del qualificatiu. Amb una gran volta ha marcat el millor temps, encara que s'ha quedat lluny del rècord que té Marc Márquez des de l'any passat, amb l'Honda.

L'italià ha avantatjat Viñales de només 82 mil·lèsimes. El pilot de Roses ha estat genial, arrossega una gastroenteritis que l'ha afectat molt, tant ahir com avui, i per poc que no li arrabassa la pole a Enea. Compartirà la primera línia amb ell Jorge Martín: dues Ducati amb una Aprilia al mig.

 

A la segona fila, el campió, Pecco Bagnaia, Jack Miller i Marco Bezzecchi. I, a la tercera, Pedro Acosta, Marc Márquez i Fabio Quartararo.

El campió de Cervera ha patit una caiguda a l'inici i ha hagut d'anar a buscar la segona moto a correcuita. A la part final no ha pogut anotar un millor registre. Acosta, que només tenia un joc de pneumàtics i, per tant, una única temptativa d'atacar el temps, ha tret molt bon rendiment, amb un setè lloc.

També en un altre nivell, Fabio Quartararo, amb una Yamaha una mica més competitiva. El seu company Àlex Rins és a la quarta fila, amb Àlex Márquez.

Anar al contingut