El Barça compleix 124 anys
Barça

On és Wally a la foto de felicitació del Barça? Un oblidat i un referent madridista

El club blaugrana ha fet 124 anys i ho ha celebrat amb un collage amb els jugadors i entrenadors més importants de la història

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça compleix avui, 29 de novembre, el seu 124è aniversari. I ho ha celebrat publicant una fotografia on es poden veure les cares més importants de la història del club. Futbol, bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala. Masculins i femenins. Jugadors i entrenadors, sense presidents. 

El repertori és molt extens i la majoria d'aficionats s'han recreat buscant el seu ídol, ja sigui de l'actualitat o de l'enyorada infància.

No hi falten llegendes com Leo Messi, Diego Armando Maradona, Johan Cruyff, Alèxia Putellas o Aitana Bonmatí en el cas del futbol; Juan Carlos Navarro, 'Epi' o Nacho Solozábal en el bàsquet; Victor Tomas, Andrei Xepkin o Dika Mem en l'handbol; Gabi Cairo, Sergi Panadero o Aitor Egurrola en l'hoquei; o Javi Rodríguez, Paco Sedano o 'Wilde' en el futbol sala. El club blaugrana també ha volgut tenir un detall amb entrenadors mítics, apareixent Guardiola, Xavi Pascual o Svetislav Pesic.

El collage, però, per motius d'espai compta amb algunes absències que alguns culers han trobat a faltar. Sobretot, un jugador que per la seva qualitat i influència en el sextet de l'any 2009 no hi apareix. Un jugador diferencial que, tot i estar només tres anys al Camp Nou, va robar el cor a molts barcelonistes: Thierry Henry, mític exdavanter francès i actual seleccionador sub-21 francès. 

Thierry Henry, amb la Champions guanyada la temporada 2008-2009

Un parell de "madridistes" es colen a la foto

El club ha estat curós a l'hora d'escollir els jugadors que surten a la fotografia. S'han descartat els jugadors que van deixar petjada entre els culers però que després van marxar al Madrid. No hi surten ni Figo ni Laudrup ni Ronaldo Nazário.

Ara bé, a més d'un l'ha sorprès veure-hi l'alemany Bernd Schuster. Si bé el migcampista bavarès va despuntar 8 anys al Camp Nou i només 2 al Bernabéu, uns anys després va prolongar la seva relació amb l'entitat blanca assumint el càrrec d'entrenador.

Jugadors que van agafar el pont aeri però en la direcció contrària, amb destí a la capital catalana, sí que hi tenen cabuda: Luis Enrique o Samuel Eto'o en són el millor exemple.

Ironia a les xarxes

Més enllà de les evidents felicitacions per part dels aficionats barcelonistes, no hi ha faltat tampoc la ironia.

Anar al contingut