Tenis

Nadal es retira per lesió i Murray aconsegueix el pas a semifinals de l'Open d'Austràlia

Rafa Nadal s'ha retirat lesionat del partit de semifinals de l'Open d'Austràlia que disputava contra Andy Murray. El manacorí, que defensava el títol, havia perdut els dos primers sets i tres jocs del tercer (6-3, 7-6, 3-0), i s'ha vist obligat a abandonar per molèsties al genoll, després de dues hores i mitja de partit. Una retirada que li pot suposar un important descens en el rànquing mundial tenint en compte els punts que defensava com a campió. Murray, doncs, s'ha classificat per a les semifinals per primer cop. L'escocès s'enfrontarà ara al croat Marin Cilic, que s'ha desfet del nord-americà Andy Roddick.

Una inoportuna relliscada a les acaballes del segon set pot haver estat la causa de la lesió al genoll que ha obligat Rafael Nadal a retirar-se davant l'escocès Andy Murray. De fet, després de caure, el tenista manacorí ja no ha guanyat cap joc fins que pocs minuts després ha decidit retirar-se. El cert, però, és que abans de la caiguda, Nadal veia impotent com el seu rival el dominava.

Ni l'aturada de 10 minuts pels focs artificials amb motiu del dia d'Austràlia li han servit per remuntar un partit que ja des del primer set se li ha posat coll amunt. El manacorí, però, ha començat molt concentrat i ha semblat que trobava la via per imposar el seu joc, ja que ha estat el primer a trencar el servei del rival. Però del 2 a 1 a favor seu s'ha passat al 2 a 4 després de la reacció de Murray, que ha demostrat perquè arribava als quarts de final sense haver cedit ni un set. Amb el 6 a 3 a favor, Murray ha pogut jugar amb més tranquil·litat. Nadal s'ha avançat amb un 4 a 2 que feia presagiar un partit llarg i intens. Però novament la reacció de Murray ha estat immediata. Ha recuperat el servei i ha acabat forçant el desempat.

L'escocès se l'ha anotat clarament i amb 2 sets en contra, Nadal només podia apel·lar a l'èpica per continuar viu a Melbourne. El genoll dret ha dit que ja n'hi havia prou de córrer i Nadal ha hagut de plegar. Era absurd continuar. La derrota d'avui farà que Nadal perdi la segona plaça del rànquing mundial. Fins i tot cauria al quart lloc si Murray es classifica per la final. La derrota d'avui és la desena de Nadal dels últims 11 partits que ha disputat contra jugadors situats entre els 10 primers de la classificació mundial.

Cilic, a semis

Marin Cilic jugarà per primera vegada una semifinal de Grand Slam. Cilic s'hi ha classificat després de superar, als quarts de final, Andy Roddick en cinc sets (7-6, 6-3, 3-6, 2-6 i 6-3). El nord-americà ha aguantat tres hores i cinquanta minuts de partit però ha caigut en el cinquè i definitiu set. Amb aquesta victòria, Cilic obre les portes del "top ten" de l'ATP.

Al quadre femení, Justine Henin ja ha aconseguit classificar-se també per a les semifinals d'aquest torneig aquesta matinada, en el primer partit que ha obert la novena jornada. La belga ha eliminat la russa Nadia Petrova en dos sets, després de dues hores de partit (7-6 i 7-5). L'exnúmero 1 del món es trobarà a les semifinals amb la revelació d'aquest primer Grand Slam de l'any, la xinesa Jie Zheng, que s'ha desfet de Maria Kirilenko en dos còmodes sets, 6-1 i 6-3.