Barça

Monchi explica la venda de Koundé al Barça: "La seva oferta era millor"

El director esportiu del Sevilla desvela que els "dubtes" del Chelsea van canviar el rumb de les negociacions

Redacció Esport3Actualitzat

El director esportiu del Sevilla, Ramon Rodríguez "Monchi", s'ha pronunciat aquest divendres sobre Jules Koundé. Davant dels mitjans del club, Monchi ha explicat com es va cuinar la venda del francès al Barça i n'ha justificat l'operació per les necessitats econòmiques dels sevillistes. De fet, els andalusos s'han venut aquest estiu els dos centrals titulars. A més de Kounde (50 milions d'euros), el traspàs de Diego Carlos va suposar uns 30 milions per les arques del club.

"És una història que a mi m'agradaria donar-li normalitat i tranquil·litat. Nosaltres tenim un model de negoci que és el que ens fa estar aquí avui. A través de les nostres plusvàlues mantenim una plantilla molt per sobre dels nostres ingressos ordinaris. La plantilla s'emporta gairebé el 100 % o fins i tot més d'aquests ingressos. En els darrers tres anys només hem fet una venda important (Bryan). Aquest estiu teníem un problema econòmic perquè no hem venut anteriorment. Això ens ha portat fer les vendes que no hem fet en el passat. Són dues magnífiques vendes".

Monchi ha explicat fil per randa les negociacions que han acabat amb Koundé al Camp Nou. Segons ha desvelat, el seu fitxatge pel Chelsea estava gairebé tancat, però el panorama va canviar entre el cap de setmana i dilluns pels "dubtes" dels anglesos i l'oferta del Barça.

"A l'inici del mercat hi havia més pretendents que els que hi ha hagut al final. Dels que s'han quedat, el Chelsea és l'equip que ens ha tingut més ocupats. Dijous passat havíem arribat a un acord verbal amb ells i també amb el jugador. A l'últim instant, però, uns dubtes del Chelsea durant el cap de setmana van fer que s'aturés tot. El Barça ens contacta per primera vegada dilluns passat, no abans. Ens van fer una oferta inferior al que preteníem. I després van arribar a una quantitat important, sent la venda més important de la història del club, no només per la quantitat sinó pel temps. Després el Chelsea ha volgut tornar, però l'oferta del Barça era millor."

"Ha estat una oferta molt bona"

El director esportiu del Sevilla s'ha mostrat molt satisfet amb la xifra que han obtingut finalment pel traspàs.

"Teníem l'espasa de Dàmocles que li quedaven dos anys de contracte a Koundé i el proper estàvem morts. Hem estat capaços d'aconseguir unes xifres importants sense pagar intermediaris ni comissions. Ha estat una oferta molt bona. El mercat dictamina el valor del jugador. Teníem necessitat de vendre'l, amb tota tranquil·litat ho diem. Hem venut amb la millor oferta possible i al club que més fort ha apostat. Estic satisfet."

Per últim, Monchi ha admès que no considera el seu club rival directe del Barça. La seva Lliga, ha manifestat, és una altra.

"No som rivals directes del Barcelona. Som un club molt ambiciós, amb molt d'orgull, però estem en un altre esglaó. Poden comprar un jugador nostre per molts milions d'euros i nosaltres, no. El Sevilla creix amb les seves limitacions i amb els peus al terra."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut