Més de 2.800 entrades falses entre aficionats del Liverpool per a la final de la Champions
Tot i tenir entrada, més de 2.700 aficionats no van poder accedir a l'Stade de France (Reuters)
Futbol

Més de 2.800 entrades falses entre aficionats del Liverpool a la final de la Champions

Entre 30 i 40.000 aficionats britànics van viatjar a París sense entrada o amb entrada falsa, i més de 2.700 aficionats que en tenien no van poder accedir a l'Stade de France

La final de la Champions entre el Reial Madrid i el Liverpool va deixar molt a desitjar quant a organització i seguretat. Als problemes per accedir a l'estadi i l'acció de grups organitzats de delinqüents, que van cometre diversos robatoris violents, ara s'hi suma la falsificació de més de 2.800 entrades per part d'aficionats del Liverpool.

Entre 30 i 40.000 aficionats britànics van viatjar a París sense entrada o amb entrada falsa. Segons RMC Sport, els escàners de l'Stade de France van comptabilitzar més de 2.800 entrades falses d'aficionats del Liverpool. Els bitllets falsificats van ser prou creïbles a nivell visual per superar el primer filtre establert en el perímetre de l'estadi, però no el segon filtre de les màquines.

Tal com afirma el ministre d'Interior de França, Gérald Darmanin, en la zona de filtrat previ dels aficionats del Liverpool, més del 70% de les entrades eren falses, fet que va generar problemes en el sistema de seguretat fins al punt que va ser necessària la intervenció d'agents antidisturbis.

D'altra banda, tot i tenir entrada, més de 2.700 aficionats no van poder accedir a l'Stade de France per presenciar la final entre el Reial Madrid i el Liverpool. La ministra d'Esports, Amélie Oudéa-Castéra, ja ha avançat que els afectats seran recompensats, però no ha donat gaires detalls.

Com ha recalcat el govern francès, els problemes només es van produir a la zona d'aficionats del Liverpool, i l'organització del Reial Madrid amb els seus aficionats va ser molt diferent. Aquest dimecres, els dos ministres compareixeran davant el ple del Senat per explicar els incidents que han posat en evidència l'organització i la gestió de la UEFA en un dels partits més importants a nivell mundial.

Anar al contingut