Grant Williams, amb la samarreta en suport a Griner
bàsquet

L'NBA mostra tot el seu suport a Brittney Griner i en demana la llibertat

La jugadora de la WNBA fa més de 100 dies que està detinguda a Rússia acusada de portar droga en una maleta

Redacció Esport3 / AgènciesActualitzat

L'NBA s'ha bolcat a reclamar la llibertat per a Brittney Griner. La jugadora de la WNBA fa més de 100 dies que està detinguda a Rússia acusada de portar droga en una maleta. Els Boston Celtics han aprofitat la roda de premsa prèvia al segon partit de les finals davant els Golden State Warriors per denunciar la situació de l'esportista dels Estats Units.

Els jugadors del conjunt de Massachusetts han aparegut a la roda de premsa amb samarretes amb el lema "Tots som BG", en referència a la seva companya de professió. Jayson Tatum i Jaylen Brown han explicat que la iniciativa és una idea del sindicat de jugadors, promoguda pel seu company d'equip Grant Williams.

"Com a col·lectiu volíem donar suport a Brittney Griner. Creiem que ja n'hi ha prou. No som aquí només per entretenir, també hem de tenir veu."

En les darreres setmanes, l'NBA i la WNBA s'han ajuntat per denunciar la "detenció il·legal" de la jugadora i han explicat que treballen amb el govern dels Estats Units per alliberar-la com més aviat millor.

Una detenció misteriosa que pot acabar amb una pena de 10 anys de presó

Griner va ser detinguda en un aeroport de Rússia el 17 de febrer suposadament per portar oli d'haixix per vapejar. La seva detenció, però, no es va notificar fins al 5 de març. La jugadora ha estat acusada de traficar amb drogues i està en presó preventiva almenys fins al 18 de juny. Griner pot afrontar una pena de presó de fins a 10 anys.

Fa unes setmanes, Rússia i els Estats Units negociaven l'intercanvi de l'esportista pel traficant d'armes Víktor But, que és en una presó nord-americana, però la situació encara no s'ha desencallat.

Griner, amb una samarreta a favor de l'avortament

Griner 31 anys i és una de les estrelles dels Phoenix Mercury i guanyadora de la WNBA el 2014. Moltes jugadores de la lliga nord-americana aprofiten l'aturada de la competició per jugar amb equips russos, amb els quals cobren, de mitjana, un sou més de quatre vegades més alt.

Anar al contingut