Futbol

Rubiales es disculpa pel petó forçat a Hermoso: "Segurament em vaig equivocar"

El president de la federació espanyola ha fet una declaració institucional aquest dilluns, després del rebombori generat

Redacció Esport3Actualitzat

El president de l'RFEF, Luis Rubiales, s'ha disculpat públicament aquest dilluns pel petó forçat que va fer a una de les jugadores de la selecció espanyola, Jennifer Hermoso, durant la celebració del títol mundial. En una declaració institucional, Rubiales diu que "segurament" es va equivocar, però que va ser "sense mala fe en un moment de màxima efusivitat".

"Segurament em vaig equivocar, ho he de reconèixer. En un moment de màxima efusivitat, sense mala fe, va passar el que va passar, de forma espontània. Aquí no ho enteníem perquè ho vèiem com una cosa natural, sense mala fe, però fora ha generat molt rebombori. Si hi ha gent que s'ha sentit ofesa no queda una altra que disculpar-me, i aprendre d'això i entendre que quan un és president d'una institució important ha d'anar més amb compte."

"Hi ha també unes declaracions meves, on dic que em semblava una idiotesa, perquè aquí ningú hi donava importància, però entenc que si des de fora s'ha vist d'una altra manera, entenc que tindran els seus motius."

"Em sap greu que davant del millor èxit de la història del nostre futbol femení, això hagi entelat la celebració. S'ha de donar tot el mèrit a aquestes dones i a l'equip liderat per Jorge Vilda.  Això s'ha de celebrar en gran."

En les últimes hores, diversos dirigents polítics han criticat el comportament de Rubiales. El ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, ha assegurat que li semblava "inacceptable" i la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha dit que era "una forma de violència sexual".

La secretària general de l'Esport, Anna Caula, ha demanat la dimissió del president federatiu: "Rubiales ha de dimitir. No podem tolerar ni pagar cap preu per ser esportista d'elit. La mirada al futbol encara no és igualitària".

Des que les imatges del petó es van fer virals, les reaccions va ser immediates, amb acusacions d'abús de poder o violència sexual. De fet, el mateix protocol contra les agressions del Consell Superior d'Esports ho recull així.

Recordem que el protocol d'actuació de la RFEF inclou explícitament els "petons a la força" a la llista d'actituds relacionades amb la violència sexual.

ARXIVAT A:
Mundial Femení
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut