Lance Armstrong, amb problemes judicials. (Foto: Reuters)
Ciclisme

Lance Armstrong, condemnat a pagar 10 milions de dòlars a la companyia texana SCA Promotions Inc.

L'exciclista nord-americà ha perdut una demanda contra aquesta empresa, que al 2006 li va abonar 7,5 milions després d'haver guanyat els set Tours de França

Actualitzat

L'exciclista nord-americà Lance Armstrong haurà de pagar 10 milions de dòlars a la companyia texana SCA Promotions Inc, que li va lliurar una bonificació de cinc milions de dòlars després de guanyar el Tour de França del 2004.

La decisió ha estat presa per un tribunal d'arbitratge format per tres persones davant la qual va ser presentada la demanda contra Armstrong i que va votar 2-1 a favor de SCA Promotions Inc. En l'ordre de pagament també s'inclouen els expropietaris de l'equip US Postal Service, Tailwind Sports.

La companyia, que té la seu a Dallas (Texas), va passar dos anys de lluita legal en què reclamava que no havia de fer el pagament de la bonificació després de les primeres acusacions de dopatge d'Armstrong, que van aparèixer en el llibre "L'Confidentiel", escrit per David Walsh i Pierre Ballaster.
   
El 2006, SCA Promotions Inc i Armstrong van arribar a un acord fora dels tribunals després d'una llarga batalla d'arbitratge, i va haver d'abonar la prima inicial de cinc milions, més 2,5 milions de dòlars en costos legals. No obstant això, el 2012, Armstrong va rebre una suspensió per tota la vida de l'esport i va ser despullat dels set títols del Tour de França per dopatge.
   
Quan Armstrong va confessar el seu dopatge el 2013, la companyia va començar a treballar per revisar el cas legal i, el mes de febrer, un jutge va aclarir el camí perquè SCA Promotions pogués reobrir la demanda. La mateixa va arribar de nou a un tribunal d'arbitratge i, aquesta vegada, la decisió final ha estat favorable a la companyia texana.

Anar al contingut