Vinícius i Morata se les van tenir en diferents moments del joc
Vinícius i Morata se les van tenir en diferents moments del joc, en un amistós més tens del que s'esperava (Reuters)
futbol

Lamine posa la samba a l'Espanya-Brasil i Vinícius i Endrick, protestes, provocació i puntades

Dos penals rigorosos a favor de la "roja" xiulats pel col·legiat portuguès escalfen el denominat partit contra el racisme al Bernabéu (3-3)

És nascut a Esplugues de Llobregat, però Lamine Yamal és qui va posar la samba a l'Espanya-Brasil. La perla blaugrana, de només setze anys, va sortir a jugar el denominat partit contra el racisme del Bernabéu com qui surt a passejar pel barri. Així, després d'una successió de regats per la banda dreta va provocar el penal del migcampista del Wolverhampton João Gomes, que Rodri va utilitzar per obrir el marcador.

A la banda esquerra de l'atac, gelós per l'actuació del culer, Nico Williams va reclamar la pilota per fer desesperar el veterà lateral Danilo i l'egarenc Dani Olmo es va sumar a la festa amb un segon gol, precedit d'una sotana espectacular. Com passa des de fa uns anys, el Brasil no semblava el Brasil. Per fortuna per als de Dorival Júnior, la primera meitat va acabar amb el madridista Rodrygo escurçant diferències.

Al descans, el canvi del barcelonista Raphinha, poc lluït fins aleshores, per Endrick va capgirar la dinàmica del matx. La perla fitxada pel Madrid va empatar el partit quan feia cinc minuts que era al camp. No obstant això, el que més va cridar l'atenció de l'encara davanter del Palmeiras va ser una doble puntada de peu a Cucurella, allunyada de l'esperit amistós del duel.

Vinícius, de ser emblema del partit a ser el més rondinaire

I Vinícius? El que era l'estendard d'un partit ple de bones intencions, amb prou feines va intervenir en el joc. Això sí, no es va estar de crispar els ànims del central Laporte amb aquesta forta empenta:

De fet, els dos penals rigorosos a favor de la "roja" que va xiular el col·legiat portuguès van escalfar un Vini Jr. que ja des de la banqueta es va encarar amb Oyarzabal i Morata. Però encara faltava una provocació marca de la casa de Vinícius, que va arribar amb l'empat a tres. Les imatges evidencien la gratuïtat dels gestos del brasiler:

Discussions acalorades que van necessitar la mediació del seu company Joselu.

L'excessiva celebració del brasiler Paquetá en el definitiu 3-3, també efectuat des dels onze metres, va motivar la darrera enganxada entre equips. Rodri va retreure tanta teatralitat al del West Ham.

Lamine Yamal, sense descans

Mentrestant, al combinat estatal Luis de la Fuente es va mantenir fidel a la seva tradició de fer pocs canvis. De fet, els primers canvis no els va fer fins al minut 82, quan va fer entrar Cubarsí. Lamine Yamal, per la seva banda, va ser substituït al minut 90 i va rebre per primera vegada, i qui sap si última, l'ovació del Bernabéu.