Jocs Olímpics

La torxa olímpica de Tòquio 2020, a punt per reaparèixer

A partir del dia 25 de març, la torxa iniciarà el relleu olímpic que travessarà el Japó de dalt a baix i passarà per 47 prefectures diferents. Seran 121 dies de ruta, en què es prioritzarà al màxim la seguretat davant l'actual situació de pandèmia

Redacció Esport3Actualitzat
Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio estan decidits a tirar endavant el recorregut de la flama olímpica malgrat l'escepticisme que es manté sobre si es podran fer per la pandèmia. Aquest dijous han donat més detalls de com serà el recorregut de la flama olímpica. A partir del dia 25 de març, la torxa iniciarà el relleu olímpic que travessarà el Japó de dalt a baix i passarà per 47 prefectures diferents. Seran 121 dies de ruta, en què es prioritzarà al màxim la seguretat davant l'actual situació de pandèmia.

El recorregut de la torxa començarà a Fukushima. S'ha escollit el lloc del terratrèmol, el tsunami i la catàstrofe nuclear del 2011 perquè es vol donar la imatge dels Jocs de la Reconstrucció després del desastre de la Covid-19. En el recorregut, hi podrà haver espectadors que només podran aplaudir o exhibir banderes, però no cridar. Els rellevistes hauran de superar diferents controls mèdics i mantenir els 15 dies anteriors al seu relleu una certa precaució de no anar a restaurants ni llocs amb aglomeracions. Està gairebé descartat que hi hagi estrangers entre els que portaran la flama.

Els organitzadors confien que a finals d'abril ja se sabrà si hi podrà haver públic als estadis i pavellons durant les competicions i si podran entrar estrangers al Japó que no siguin participants en els Jocs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut