Natació

La pluja de rècords amb el nou banyador revolucionari alerta la Federació Internacional

La sorprenent pluja de rècords que hi ha hagut als Europeus de Natació d'Eindhoven, un total de 14 en només un mes i mig, coincideix amb la utilització d'una nova "arma secreta" dels nedadors: un nou banyador. Aquesta nova prenda revolucionària, coneguda com a "LZR Racer" i dissenyada per la NASA, es troba ara a l'ull del huracà. El vestit de bany, fet d'un material que repel·leix l'aigua, ha estat aprovat per la FINA, amb la condició que estigui disponible per a tots els competidors que participin als Jocs Olímpics de Pequín.

Actualitzat

Només ha calgut que passés un mes i mig des de la seva presentació perquè el nou banyador fabricat per la marca Speedo hagi creat les primeres controvèrsies. La proliferació de rècords mundials que s'ha produït en aquest curt espai de temps ha posat en dubte la legalitat dels materials emprats. Tant és així que la Federació Internacional de Natació ja ha anunciat que es posarà en contacte amb el fabricant per fer-ne un estudi detallat. De tota manera, va ser l'organisme internacional qui va donar-ne el vistiplau a l'homologació l'any passat.

En només un mes i mig s'han batut fins a 14 rècords del món, 13 dels quals han estat aconseguits per nedadors que utilitzen aquest revolucionari vestit de bany. Aquest allau de rècords també s'ha viscut en el últims europeus disputats a Eindhoven. Si comparem aquestes dades amb les dels últims europeus fets a Budapest fa dos anys veurem que a la capital hongaresa es van batre quatre rècords del món, mentre que Eindhoven en van ser sis. Pel que fa als rècords d'Europa, aquests van passar de tres a 12. Finalment, els rècords d'Espanya millorats fa dos anys van ser només tres, pels 23 que s'han batut a la ciutat holandesa.

La delegació espanyola també fa servir el nou model de banyador, que té com a principal element de discussió unes tires d'un material derivat del neoprè, que facilita la flotabilitat del nedador.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut