Taekwondo

El medallista olímpic Joel González anuncia la seva retirada

L'or olímpic de Londres 2012 va ser el punt àlgid de la seva brillant carrera esportiva. Però en el seu palmarès no hi falten títols europeus i mundials. No haver-se classificat per a Tòquio li va fer veure la realitat

Redacció Esport3Actualitzat
Joel González ha guanyat absolutament tot el que es pot guanyar en el seu esport, el taekwondo. Però com tot en la vida, li ha arribat el moment de deixar-ho. Després del meravellós cicle olímpic que va viure entre Londres 2012 i Rio 2016, amb medalles en tots dos Jocs i títols europeus i mundials, el figuerenc va mantenir la motivació per seguir entrenant-se al màxim nivell, mentre es formava a nivell acadèmic. Però la pandèmia i el pas del temps l'han dut a prendre una de les decisions més difícils per a un esportista.

"El teu cap et diu que sí que pots. El teu cos, que ja no és el mateix i el nivell baixa. Un dels moments més complicats d'un esportista és saber quan has de fer un pas al costat. A mi m'ha costat, però crec que era el moment adient. No puc anar a aquests Jocs, els següents em queden molt lluny. Al final crec que és una bona decisió, posar un punt i a part i començar a escriure una altra història."

A González el van fer fora del CAR de Sant Cugat fa poques setmanes, en una inusual comunicació per WhatsApp, fruit d'unes relacions complicades amb la Federació Espanyola de Taekwondo. Aquest migdia, a la seu del Comitè Olímpic Espanyol, el campió empordanès no ha volgut embrutar el seu comiat amb polèmiques federatives amb el president Jesús Castellanos.

"Podem tenir moltes batalles i ara no estem en la millor situació, però això no treu que avui és un dia molt important per a mi i que no vull tractar cap tema diferent a la meva retirada. Les postures no estan a prop, però avui calia fer un parèntesi, l'ocasió s'ho mereixia."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut