Joel Embiid ha aconseguit el seu primer MVP de la temporada (Reuters)
Bàsquet

Joel Embiid és escollit MVP de la fase regular de l'NBA

El pivot dels Philadelphia Sixers s'imposa en la votació final a Jokic (Nuggets) i a Antetokounmpo (Bucks)

Actualitzat

El camerunès Joel Embiid (Sixers) ha guanyat el Premi Michael Jordan com a jugador més valuós de la fase regular de l'NBA, després de superar en les votacions Nikola Jokic (Nuggets) i Giannis Antetokounmpo (Bucks). La tercera ha estat la bona per al pivot camerunès, que en les dues temporades precedents havia acabat segon en la votació, darrere de Jokic.

Aquesta distinció, a més de confirmar la creixent aportació de jugadors estrangers a l'NBA, suposa la primera per a un jugador africà des del nigerià Hakeem Olajuwon l'any 1994.  

Embiid és el màxim anotador de la fase regular de l'NBA de la temporada 2022-23, amb una mitjana de 33,1 punts per partit, amb un 54,8% d'encert. A més, ha firmat 10,2 rebots i 4,2 assistències per partit. A més de les xifres, ha tingut un impacte enorme en els Sixers, classificats tercers a la Conferència Est i actuals semifinalistes de Conferència. Tot i la seva baixa per lesió, es van avançar als Celtics en el primer partit de la sèrie.

Després d'aquest premi, Embiid haurà d'aclarir quin és el seu futur pel que fa a les seleccions. Internacional amb el Camerun, Embiid ha rebut en els últims mesos tant la nacionalitat francesa com la nord-americana, i podria jugar amb qualsevol de les dues seleccions als Jocs Olímpics de París del 2024.

 







 

ARXIVAT A:
NBA
Anar al contingut