Laporta posarà el seu càrrec en mans de l'assemblea. (Foto: EFE)
Actualitat blaugrana

Joan Laporta salva la moció de censura, però queda tocat pels resultats

Joan Laporta ha salvat la moció de censura tot i que el vot en contra d'ell va guanyar. La moció impulsada per Oriol Giralt no ha prosperat però s'ha quedat a poca distància de l'objectiu, el 66% necessari. Un 60,6% de socis han donat suport a la moció enfront del 37,75%. L'actual president del Barça s'ha salvat pels pèls, doncs, però rep un important toc d'atenció. Ell mateix va reconèixer el vot de càstig però va assegurar que la seva directiva continuarà fins la fi del mandat, el 2010. Més enllà dels resultats, destaca la gran participació en la jornada viscuda al Camp Nou, per on van passar a votar gairebé 40.000 socis.

Actualitzat
Els estatuts del FC Barcelona emparen la continuïtat de Laporta al càrrec malgrat que la majoria dels socis que van anar a votar ho van fer en contra de la seva gestió al capdavant del club. L'actual president blaugrana podrà continuar fins al 30 de juny del 2010 perquè la moció no va arribar al 66% dels vots que necessitava per ser efectiva.

Amb el 100% dels vots escrutats, les butlletes a favor de la moció van ser 23.870, xifra que representa el 60,60%, mentre que el no a la censura en va recollir 14.871, que representen el 37,75%. El Barcelona va invertir tres hores per escrutar 39.389 vots, xifra que representa que, dels 118.528 socis amb dret a vot, el van exercir el 33,23%.

La jornada de votació del referèndum contra la junta del Barça es va desenvolupar sense cap incident destacat, al marge de les tensions que es van viure en algunes taules que van rebre la visita de barcelonistes destacats, com el president Joan Laporta, que va rebre xiulets, l'extècnic Johan Cruyff, que va ser increpat per un grup, i l' expresident Josep Lluís Núñez, que va ser rebut enmig d'una multitud.

Deu anys després les urnes es van tornar a pronunciar contra Joan Laporta en una moció de censura. En aquella ocasió, i com a cara visible de la plataforma l'"Elefant blau", Laporta encapçalava el moviment per desbancar l'expresident Josep Lluís Núñez. Va perdre la moció tot i que posteriorment es va convertir en el president més votat de la història. Una dècada després, les mateixes urnes han estat a punt de deixar-lo fora de combat dos anys abans del previst, ja que Laporta és el primer president de la història del club amb data de caducitat. Laporta no plegarà

Joan Laporta va aparèixer somrient a la roda de premsa i va començar la seva intervenció respectant els milers de socis que van votar a favor de la moció: "És clar que és un vot càstig pel que hem fet els últims dos anys. Ho acceptem, valorem el resultat i actuarem en conseqüència per tornar a la calma institucional, que és vital després de l'agitació del vot de censura". El president blaugrana també va remarcar que la seva junta continuarà fins al 2010 "perquè continua legitimada, perquè manté la il·lusió per treballar i per coherència". Laporta, però, no va voler entrar en detalls sobre com corregiran la desconfiança dels socis i va assegurar que cap membre de la junta li va demanar que dimitís.

"El fet que no hagi triomfat el vot de censura ens anima a seguir endavant", va acabar dient un Laporta que no va voler comparar aquesta moció amb la interposada contra Josep Lluís Núñez l'any 1998 "perquè abans no hi havia limitació de mandats i ara sí que n'hi ha". A més, va recordar que la moció s'ha presentat "en el moment més feble" del seu mandat i ni tan sols així ha acabat prosperant.
Giralt: "Si fos jo dimitiria"

Oriol Giralt va comparèixer davant la premsa "content" pel resultat de la moció. Va assegurar que s'ha complert l'objectiu de demanar l'opinió al soci i que hi ha respost anant massivament a les urnes "tot i que el procés s'ha allargat més del compte i que no era un dia gaire propici per votar". També va reconèixer que Joan Laporta està "totalment legitimat" per continuar sent president del Barça, però va afirmar que, si ell estigués en la seva situació, dimitiria immediatament. Giralt està segur que la moció de censura, que no s'ha pogut consumar "pels exigents requisits dels estatuts", servirà perquè el club superi la seva crisi esportiva i serà beneficiosa a mitjà termini. A més, està "segur" que la junta de Laporta "no s'esperava aquest resultat" i que ara els toca fer la reflexió oportuna.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut