Actualitat blaugrana

El barcelonisme es mobilitza per decidir el futur del club en una votació d'alta participació

El barcelonisme ha viscut avui pendent del resultat d'un vot de censura -el segon de la història del club- que s'ha celebrat al llarg d'aquest diumenge i que decidirà el futur immediat de l'entitat blaugrana. L'altíssima participació -a les vuit del vespre vorejava els 36.000 vots- és de moment la primera dada significativa de la jornada, i segons els sondejos de Catalunya Ràdio i TV3 el vot de càstig contra la junta de Joan Laporta sembla significatiu. Ara, a mida que avanci l'escrutini caldrà seguir de prop quins seran els resultats finals i, en conseqüència, quines les reaccions posteriors dels protagonistes.

Actualitzat

El Camp Nou ha viscut aquest diumenge una jornada excepcional amb la segona votació d'una moció de censura de la seva història. Prop de 40.000 socis han passat per les urnes i han dit la seva sobre la delicada situació que travessa el club. Perquè com van recordar els impulsors de la moció, el què aquest diumenge estava en discussió era la gestió del club però també el comportament d'un president i la seva junta.

Finalment i tal com han demanat reiteradament els principals personatges del barcelonisme, la crida a la participació ha estat un èxit i això no només fa vinculant el resultat de la votació sinó que revela fins a quin punt seran transcendentals les conseqüències d'avui.

La jornada s'ha desenvolupat amb tota tranquil·litat, a excepció de l'absència de diversos presidents de mesa a primera hora del matí. Això ha obligat a endarrerir l'obertura de portes en algunes taules però a banda d'aquesta circumstància la votació ha donat una mostra de civisme pròpia d'una jornada festiva.

Entre els més matiners a exercir el seu dret hi ha hagut Sandro Rosell, Pep Guardiola i Marc Ingla. Tots ells han fet una crida a la participació i s'han mostrat confiats en la decisió que acabin prenent els socis. Pels volts de dos quarts de dotze ha estat Joan Laporta qui ha votat. El president ho ha fet entre crits de protesta i mostres de suport. Laporta ha reiterat la seva oposició a una moció que considera "desproporcionada" i que, segons ell, ha estat impulsada per una "minoria". El mandatari confia que guanyi el no, però només els resultats finals -els primers sondejos s'oferiran a les nou del vespre- podran donar-li o prendre-li la raó.

Amb més optimisme s'ha expressat un dels impulsors de la moció, Oriol Giralt. L'advocat creu que els socis votaran a favor de la moció i forçaran la convocatòria d'eleccions. Una altra imatge del dia ha estat la participació de Johan Cruyff. L'exjugador i entrenador ha votat acompanyat en tot moment per Laporta, que fins i tot li ha recollit la papereta quan a l'holandès li ha caigut just abans d'introduir-la a l'urna.

A la tarda, el degoteig de socis a les instal·lacions del Camp Nou no s'ha aturat. Les activitats lúdiques programades al Camp Nou i amb l'objectiu d'incentivar el vot ha estat un èxit i la festa, constant. També ha estat l'hora que altres personalitats com Núñez, que ha estat aclamat per molts socis.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut