Les urnes s'han obert a les nou del matí.
Actualitat blaugrana

La bona afluència a les urnes converteix en vinculant el resultat del vot de censura

Els socis del Barça decideixen aquest diumenge si cal obrir un procés electoral a la presidència del club amb la votació a favor o en contra de la moció de censura presentada contra la junta de Joan Laporta. Les urnes estan obertes des de les nou del matí i, a hores d'ara, la participació ja ha superat el mínim necessari perquè la consulta sigui vinculant. A les cinc de la tarda, vuit hores després de l'obertura de les urnes, ja havien passat pel Camp Nou més de 24.000 socis, entre ells, alguns dels protagonistes de la jornada com ara Sandro Rosell, Marc Ingla, Pep Guardiola o l'impulsor de la consulta, Oriol Giralt. El resultat és incert, però a partir de les nou del vespre ja estaran disponibles els primers sondejos.

Actualitzat

El Camp Nou viu aquest diumenge una jornada excepcional, ja que acull la segona votació d'una moció de censura de la seva història. Una mica més de 24.000 socis -concretament, 24.066- havien passat per les urnes a les cinc de la tarda, entre ells, alguns dels protagonistes de la jornada com ara Laporta, Giralt, Rosell, Ingla o Pep Guardiola. Aquesta participació suposa un 20,3% del total del cens. Així, doncs, i sigui quin sigui el resultat, la consulta serà vinculant, ja que ha superat la barrera mínima del 10%.

Fins ara, durant la jornada no hi ha hagut incidents significatius, a excepció de l'absència de diversos presidents de mesa, que ha obligat a endarrerir l'obertura de portes en algunes taules. A banda d'això, la votació s'està desenvolupant amb total tranquil·litat.

Entre els més matiners a exercir el seu dret hi ha hagut Sandro Rosell, Pep Guardiola i Marc Ingla. Han fet tots una crida a la participació i s'han mostrat confiats en la decisió que acabin prenent els socis. Pels volts de dos quarts de dotze ha estat Joan Laporta qui ha votat. El president ho ha fet entre crits de protesta i mostres de suport. Laporta ha reiterat la seva oposició a una moció que considera "desproporcionada" i que, segons ell, ha estat impulsada per una "minoria". El mandatari confia que guanyi el no, però només els resultats finals -els primers sondejos s'oferiran a les nou del vespre- podran donar-li o prendre-li la raó.

Amb més optimisme s'ha expressat un dels impulsors de la moció, Oriol Giralt. L'advocat creu que els socis votaran a favor de la moció i forçaran la convocatòria d'eleccions.

Una altra imatge del dia ha estat la participació de Johan Cruyff. L'exjugador i entrenador ha votat acompanyat en tot moment de Laporta, que fins i tot li ha recollit la papereta quan a l'holandès li ha caigut just abans d'introduir-la a l'urna.

Seguiment especial als portals informatius

Per estar informats dels esdeveniments que vagin passant al llarg de tota la jornada podeu seguir el complet desplegament que TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació faran durant el dia.

Els portals elsesports.cat i 3cat24.cat també se sumen a la cobertura informativa amb el seguiment minut a minut de les votacions i l'emissió en directe per internet dels especials informatius "Vot de censura" a les 20.25 h i a les 21.55 h, en què se seguirà l'escrutini i es farà públic un sondeig amb el possible resultat de la votació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut