Ceferin, president de la UEFA, i Joan Laporta, president del Barça, en una imatge d'arxiu (EFE)
Barça

Joan Laporta: "No pagarem cap multa de la UEFA, n'he parlat amb Ceferin"

Tot i recordar que la sotmetrà a l'aprovació a l'assemblea de compromissaris, el president del Barça manté ferma l'aposta del club per la nova Superlliga. "Hi ha molts agents del futbol que s'estan enriquint però la festa l'estem pagant els clubs", ha indicat

Redacció Esport3Actualitzat

Després de l'obertura d'un expedient sancionador per part de la UEFA al Barça, el Reial Madrid i la Juventus, els clubs que continuen encara en el projecte de la Superlliga, Joan Laporta ha volgut expressar el seu punt de vista al voltant de la presència del club en el projecte. Laporta ha reconegut que es van trobar amb un projecte "molt avançat" però que van observar que era perfectament legal i que convenia al club.

"Nosaltres hi volíem estar, no estarem mai d'esquena als moviments que hi ha en el món del futbol i més amb els grans d'Europa com a protagonistes. Vam passar una setmana amb advocats revisant els documents i vam concloure que havíem de ser-hi, però amb la reserva de sotmetre l'entrada a la competició a l'aprovació de l'assemblea de compromissaris. La nostra posició és defensar els interessos del club i que el futbol sigui sostenible, perquè el futbol té una sèrie de problemàtiques no resoltes que fan que els clubs estiguin patint des del punt de vista econòmic. Sempre estarem oberts al diàleg, i he parlat personalment amb Aleksander Ceferin, tot i que veig algunes accions que mostren que algú entén el diàleg d'una manera diferent."

El president del Barça ha anunciat que si la UEFA sanciona el club blaugrana, recorrerà al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, amb el convenciment que el TAS donarà la raó als clubs. Laporta ha deixat clar que no acceptarà els càstigs de la UEFA:

"No demanarem perdó ni pagarem cap multa. Fins i tot podríem, legalment, continuar organitzant una altra competició si ens fessin fora. Amb les cartes que té la UEFA en aquesta partida, no tinc tan clar que no passi res si ens sancionen. Hi ha molts agents del món del futbol que s'estan enriquint i els que paguem la festa som nosaltres, i això no se soluciona creant noves competicions per aconseguir nous vots."

Laporta ha afegit que està "sorprès" per les declaracions públiques de Javier Tebas, i les ha contrastat amb el tracte personal que Laporta té amb el president de LaLiga. "Hi ha posicions enfrontades, però vull pensar que ell promourà el diàleg, i més quan hi ha aspectes en els quals coincidim", ha explicat.

 

 

Anar al contingut