Lewandowski ha encapçalat la celebració de Polònia sobre la gespa gal·lesa

La Polònia de Lewandowski i la Ucraïna de Tsygankov i Dobvyk seran a l'Eurocopa

La selecció polonesa s'imposa a Gal·les per penals (0-0, 4-5) i la ucraïnesa capgira el marcador davant Islàndia (2-1), amb gol del migcampista del Girona

Polònia ha hagut d'esperar fins al desè penal de la tanda per certificar la classificació per a l'Eurocopa d'Alemanya d'aquest estiu. Jugant en camp visitant, l'equip de Robert Lewandowski no ha sabut superar el País de Gal·les ni en el temps reglamentari ni tampoc a la pròrroga (0-0).

A la tanda de penals, el davanter del Barça ha anotat el primer llançament, i només l'aturada de Pavel Szczesny al llançament de Daniel James ha permès als polonesos cantar victòria. Polònia jugarà l'Eurocopa en el grup de França, els Països Baixos i Àustria.

Ucraïna capgira el partit amb gol de Tsygankov

La selecció ucraïnesa ha donat una alegria a una nació devastada per la guerra obtenint la classificació per a la fase final de l'Eurocopa. No ha resultat fàcil: Islàndia s'ha avançat en el marcador mitjançant un gol de Gudmundsson a la mitja hora de joc.

La reacció dels de Rebrov ha arribat a la represa gràcies a un gol de Viktor Tsygankov, que ha recollit una passada llarga de Georgi Sudakov i ha anat buscant el seu espai per deixar anar un xut imparable des de la frontal (54'). També des de la frontal ha establert Mikhailo Mudryk el 2-1 definitiu. Els dos jugadors del Girona han tingut una aportació ben diferent: Tsygankov ha estat titular i ha estat substituït en el minut 88, mentre que Artem Dobvyk ha sortit des de la banqueta al minut 72. El partit s'ha disputat a Wroclaw, a Polònia.

Tsygankov és felicitat pels companys després d'empatar el partit (Reuters)

Estrena historica per a Geòrgia

Jornada històrica a Tbilisi, on la selecció georgiana ha obtingut la primera classificació històrica per a una fase final des que l'any 1992 es va convertir en membre de la UEFA i la FIFA. Geòrgia ha superat Grècia a la tanda de penals (4-2) després d'un partit tens governat per la por dels dos equips a concedir un gol (0-0).

L'equip georgià, entrenat pel francès Willy Sagnol, jugarà l'Eurocopa al grup F, amb Portugal, Turquia i la República Txeca. En canvi, Grècia, campiona de l'Eurocopa contra tot pronòstic l'any 2004, continua sense aparèixer en una fase final des del 2012.

S'esperava que Khvicha Kvaratskhelia fos l'heroi dels caucàsics, però, en canvi, els mèrits se'ls han emportat el porter del València Giorgi Mamardashvili, que ha aturat el primer penal llançat per l'equip grec, i sobretot, Nika Kvekveskiri, que ha anotat el llançament decisiu.

L'afició georgiana ha envaït el camp al final del partit (Reuters)