Lliga de Campions

Guardiola exigeix més a l'equip abans del decisiu Stuttgart-Barça d'aquest dimarts

El Barça es va entrenar ahir al Mercedes-Benz Arena d'Stuttgart, l'escenari del partit d'aquest vespre (20.45 h) en el seu retorn a la Lliga de Campions. Ibrahimovic, Xavi i Alves van participar en la sessió, però fins poc abans del matx no se sabrà si poden jugar. Guardiola va insistir que l'equip ha de millorar el joc per lluitar pels títols i va descartar que l'eliminatòria se solucioni al partit d'anada. El tècnic va advertir del perill que suposa aquesta ronda, que moltes vegades és crítica per al campió vigent.

Actualitzat
Pep Guardiola s'ha emportat 20 homes i n'haurà de descartar dos abans del partit. Alves i Xavi, que encara no tenen l'alta mèdica, continuen el procés de recuperació, mentre que Ibrahimovic, que va ser baixa contra el Racing, sembla que estarà en condicions de reaparèixer.

Guardiola: "L'Stuttgart passa pel seu millor moment"

Guardiola va advertir que l'Stuttgart és un equip fort que, a més, passa pel seu millor moment, per la qual cosa és molt perillós subestimar-lo. El tècnic blaugrana va subratllar que els vuitens de final de la Lliga de Campions sempre han estat una fase molt perillosa per als defensors del títol, que els últims anys, amb l'excepció del Manchester United la temporada passada, han caigut en aquesta ronda. Guardiola també va ressaltar que part de la feina ha estat mentalitzar els jugadors perquè no es deixin portar per la sensació que hi pot haver entorn del fet que l'eliminatòria està guanyada per endavant i que fins i tot pot quedar sentenciada aquest vespre a Stuttgart.

Precedents favorables al Barça


Fa dues temporades els dos conjunts es van veure també en la fase de grups de la Lliga de Campions, amb dos triomfs del Barça, primer a Alemanya (0-2; Puyol i Messi) i després al Camp Nou (3-1, Giovani dos Santos, Eto'o i Ronaldinho). Alemanya, un país poc propici per al Barcelona durant molts anys, s'ha convertit en motiu d'alegria les últimes temporades, perquè acumula quatre victòries i dos empats consecutius, com el que va arrencar la temporada passada al camp del Bayern de Munic (1-1) en els quarts de final de la Lliga de Campions.

Lehmann apel·la a "les virtuts alemanyes"

El veterà Jens Lehmann, de 40 anys, és tota una referència per als seus companys d'equip. "Som alemanys. No es tracta només d'una diferència geogràfica respecte a Espanya, sinó que té a veure amb unes virtuts proverbials que hem de lluir aquest dimarts", va assegurar el porter. Lehmann no va voler explicitar aquestes virtuts: "Tothom sap de què parlo i és per aquesta raó que és difícil guanyar-nos i, fins i tot, jugar contra nosaltres."

L'Stuttgart, que ha guanyat quatre partits dels últims cinc, arriba amb la moral molt alta després de la golejada per 5-1 contra el Colònia però a la vegada conscient que contra el Barcelona les possibilitats de passar l'eliminatòria són escasses. L'única baixa segura és la del lateral ivorià Arthur Boka, que es va fer una luxació a l'espatlla la setmana passada. El migcampista Sami Khedira s'ha recuperat dels problemes musculars que arrossegava i jugarà contra el Barça. El tècnic Christian Gross decidirà a última hora el nom del company d'atac del rus Progrebniak. Cacau i Marica són els jugadors que opten a aquesta plaça. L'entrenador suís de l'Stuttgart ha declarat que el Barça és el clar favorit, però que "nosaltres no tenim res a perdre i això ens fa perillosos."
 
Alineacions probables:
VFB Stuttgart: Lehmann; Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro; Träsch, Khedira; Gebhardt, Hleb; Pogrebniak i Cacau o Marica
FC Barcelona: Valdés; Puyol, Piqué, Milito, Maxwell; Busquets, Touré, Iniesta; Messi, Ibrahimovic o Bojan i Henry
Àrbitre: Kuipers (HOL)

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut